BEOGRADSKI VEČITI RIVALI IH ODUČILI OD KOŠARKE: Francuzi se našli ped nerešivim problemom - Asvelu propao dogovoreni posao!

Autor:

Sport

23.10.2023

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu se nadali ovakvom preokretu.

BEOGRADSKI VEČITI RIVALI IH ODUČILI OD KOŠARKE: Francuzi se našli ped nerešivim problemom - Asvelu propao dogovoreni posao!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši francuskog Asvela katastrofalno su startovali u novoj evroligaškoj sezoni. Pored dva ubedljiva poraza u duelima sa Crvenom zvezdom Meridianbet (73:94) i Partizanom (62:88), ekipa iz Vilerbana, predgrađa Liona, poraze je doživela i u susretima protiv istanbuslkih klubova Anadolu Efesa i Fenerbahčea.

Na osnovu navedenog francuski klub se nalazi na samom začelju tabele i zajedno sa berlinkom Albom i dalje nise osetio slast trijumfa u novoj evroligaškoj sezoni.

Loši rezultati su uslovili i smenu dosadašnjeg trenera Ti Džej Parkera. Nadali su se u Asvelu da će privoleti nemačkog selektora Gordona Herberta da preuzme staranje o ekipi. Nemački stručnjak je prihvatio ponudu, ali su tek onda nastali problemi.

Foto: Starsport

Ti džej Parkera nema ko da zameni

 

Naime, Košaršaki savez Nemačke nije dozvolio Herbertu da se istovremeno uz reprezentativni rad, bavi i klupskim zadacima. Stavljen je veto na njegov odlazak u Vilerban i rukovodstvo Asvela sada mora da traži novo rešenje za upražnjenu klupu.

Da podsetimo, Herbert je nedavno stigao do šampionskog pehara na Svetskom prvenstvu savladavši u velikom finalu reprezentaciju Srbije, a plan DDB-a (nemačkog košarkaškog saveza), jeste da Gordon Herbert predvodi nacionalni tim "pancera" i na Olimpijskim igrama koje su na programu naredne godine u Parizu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading