KAKO PREKO NJEGA POSTIĆI KOŠ? Skače, blokira, asistira - Jokić dobio konkurenciju u vidu mladog Francuza! (VIDEO)

Autor:

Sport

23.10.2023

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom predsezone je pokazao raskošan talenat, najavivši da će predstavljati osveženje na parketima "preko bare".

KAKO PREKO NJEGA POSTIĆI KOŠ? Skače, blokira, asistira - Jokić dobio konkurenciju u vidu mladog Francuza! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Viktor Vembanjama ima samo 19 godina. Krajem juna ove godine je okončao svoju karijeru u ekipi Metropolitansa i otisnuo se put San Antonija u kojem od njega zaista imaju velika očekivanja.

Navedeno je mladi Francuz i pokazao i tokom predsezonskih duela, najavivši da sezona 2023/24 u okviru NBA lige može biti potpisana njegovim imenom. 

U duelu protiv Golden Stejta koji je njegov San Antonio rešio u svoju korist rezultatom 122:117, Francuz je za 21 minut koliko je proveo u igri postigao 19 poena, četiri skoka, jednu asistenciju i pet blokada. Međutim, mnogo više od samih statističkih podataka, Vembajana je "voriorse" dovodio do ludila, pošto bukvalno nisu nalazili način kako da postave napad u momentima dok dominira reketom, a poentiranje preko njega misaona je imenica.

Iako je visok 224 centimetara, Vembanjama je izuzetno pokretan, ume sa loptom, a i dobro čita odbrane protivnika, tako da asistencijama razbija defanzivni bedem.

 

 

Potpuno je jasno da će predstojeća NBA sezona biti izuzetno zanimljiva, a ostaje da se vidi kako će protiv mladog Francuza nastupiti daleko iskusniji Nikola Jokić i da li će upravo on pronaći recept za njegovu igru u odbrani. 

Svakako, ko to može učiniti, ako ne najbolji srpski košarkaš.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading