PRVO OGLAŠAVANJE JANISA SFEROPULOSA: Moćne reči novog trenera Zvezde Meridianbet! POZIVA NA ZAJEDNIŠTVO I BORBU!

Autor:

Sport

22.10.2023

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki stručnjak odradio je trening sa crveno-belima.

PRVO OGLAŠAVANJE JANISA SFEROPULOSA: Moćne reči novog trenera Zvezde Meridianbet! POZIVA NA ZAJEDNIŠTVO I BORBU!

Foto: KK Crvena zvezda Meridianbet

Grk Janis Sferopulos novi je trener košarkaša Crvene zvezde Meridianbet nakon što je potpisao dvogodišnji ugovor.

Crveno-beli će po prvi put predvoditi sa klupe već u ponedeljak na utakmici 4. kola AdmiralBet ABA lige sa FMP u Železniku. Potom slede dva večita derbija u kojima navijači imaju velika očekivanja.

- Pre svega, veoma sam počastvovan što sam postao deo ovog kluba! Za mene je veoma važno da budem deo porodice Zvezde Meridianbet. Želim da zahvalim predsedniku Čoviću i menadžementu, koji su me doveli ovde. Veoma sam uzbuđen što ću trenirati ovaj tim. Mislim da možemo da uspemo i uradimo velike stvari zajedno. Menadžement, igrači i navijači su sjajni. Stoga, jedva čekam da počnem sa utakmicama da radim na ekipi na terenu i donesemo uspeh zajedno - rekao je Sferopulos i dodao:

- Da, nema puno vremena. Znamo kako ćemo, uradićemo neke nove stvari, ali korak po korak. Najvažnije da igrači znaju šta želim od njih. Ali, da ne trpi naša igra u međuvremenu. Najvažnije u ovom trenutku jeste da tim ostane zajedno, da se bori zajedno i nastavi.

Tokom trenerske karijere koja traje više decenija, Sferopulos je prošao sve: prvo kao trener mlađih selekcija, kasnije kao pomoćnik u više klubova: Apolonu, Paoku, Olimpijakosu, CSKA, NBA ligašu Hjustonu, da bi nakon Kolososa sa Rodosa (2008-2011), samostalno vodio i Panionios iz Atine (2012-2014), a onda i Olimpijakos iz Pireja sa kojim je osvojio 2 titule prvaka Grčke i igrao dva finala Evrolige 2015 i 2017.godine. Proglašavan je i trenerom godine u Grčkoj, a bio je u više navrata i pomoćnik selektora reprezentacije Grčke. Od 2018. do 2022. godine vodio je ekipu Makabija iz Tel Aviva sa kojom je osvojio tri titule prvaka Izraela i bio takođe biran za trenera godine u toj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading