JANIS JE DOBAR TRENER: Legenda crveno-belih nema dilemu - Grk će ispuniti ono što Ivanović nije!

Autor:

Sport

22.10.2023

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom najnovijih dešavanja na Malom Kalemegdanu, oglasila se i jedna od najvećih klupskih legendi.

JANIS JE DOBAR TRENER: Legenda crveno-belih nema dilemu - Grk će ispuniti ono što Ivanović nije!

Foto: Starsport

Nakon tri uzastopna evroligaška poraza klub sa Malog Kalemegdana se odlučio da "šok terapijom" razmrda ekipu i umesto dosadašnjeg trenera Duška Ivanovića, na klupu Crvene zvezde Meridianbet seo je prvi grčki strateg u istoriji kluba, Janis Sferopulos.

Od nekadašnjeg trenera Olimpijakosa i Makabija iz Tel Aviva, milionska armija navijača ima ogromna očekivanja, a veliki test imaće već na samom startu svog boravka u srpskoj prestonici. Nakon duel sa FMP-om u ponedeljak, Sferopulosa očekuju dva Večita derbija, po jedan u Evroligi i Admiral Bet ABA ligi i potpuno je jasno da u slučaju uspeha, Grk već nakon deset dana boravka u srpskoj prestonici može postati idol navijača.

O Janisu Sferopulosu i crveno-belom košarkaškom kolektivu za portal Republika.rs svoje viđenje izneo je i legendarni Vladimir Cvetković:

- Očigledno da nešto nije funkcionisalo u timu, čim su tako slabo igrali. U tim situacijama promena je najbolja moguća stvar. Ima da protrese ekipu, koja će igrati mnogo bolje u nastavku. U to sam uveren. Janis je dobar trener, vodio je dosta velikih klubova, tako da nemam straha. Verujem da će crveno-beli igrati mnogo bolje sa Grkom. Svi znamo koji je cilj Zvezde i nadam se da će to i uspeti - rekao je Cvetković.

Republika

Foto: Starsport

Legenda Zvezde Vladimir Cvetković

 

Da podsetimo, Vladimir Cvetković spada u red najvećih legendi kluba sa Malog Kalemegdana. U crveno-belom dresu je nastupao od 1959. do 1972. godine i okitio se sa dva šampionska pehara i jednim trofejem u kup takmičenju.

Po okončanju igračke karijere kao generalni sekretar Fudbalskog kluba Crvena zvezda, ostvario je zajedno sa Draganom Džajićem najveći klupski uspeh u istoriji srpskog fudbala.

 

BONUS VIDEO.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading