VANREDNO STANJE ZBOG PARTIZANA: Grci strahuju od grobara kao od Hrvata

Autor:

Sport

19.10.2023

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Atini ništa ne prepuštaju slučaju pred večerašnji meč.

VANREDNO STANJE ZBOG PARTIZANA: Grci strahuju od grobara kao od Hrvata

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana gostovaće večeras (20.15) Olimpijakosu u četvrtom kolu Evrolige zbog čega u Atini vlada opsadno stanje. Izabranici Željka Obradovića, ali i grobari, gostovaće grčkom timu koji je u odličnim, bratskim, odnosima sa Crvenom zvezdom Meridianbet a njihova navijačka grupa "Gejt 7" sa "Delijama".

To je samo po sebi dovoljan povod da se policija stavi u vanredno stanje pripravnosti jer je najavljen dolazak navijača "parnog valjka". Pritom su grobari u bratskim odnosima sa navijačima PAOK, pa bi to mogao biti obračun većih razmera navijača crno-belih i crveno-belih.

Pritom Grci imaju dodatno povod za oprez jer su se nedavno opekli. Svima je još u svežem sećanju krvavi pir koji se desio početkom avgusta kada su se sukobili navijači AEK i Dinama iz Zagreba. Bed blu bojsi su imali pomoć navijača Panatinaikosa, a u pravom haosu ubijen je jedan navijač žuto-crnih Mihalis Kacuris. Usledila su masovna hapšenja i postupak je u toku, ali Grci sada ne žele ništa da prepuste slučaju.

Republika

Foto: TikTok printscreen/Patriot.rs

Sukob u kojem je ubijen navijač AEK

Međutim, neće samo ulice Atine biti potencijalno poprište konflikta. Jake snage bezbednosti biće prisutne i u samoj hali jer navijači Olimpijakosa i Partizana, odnosno Zvezde Meridianbet i PAOK poznati po tome da mogu da naprave užarenu atmosferu na tribinama. A ona neretko poprimi neželjene razmere i sve se otrgne kontroli.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading