GDE GOD TI DA IGRAŠ TU SU TVOJI GROBARI... Partizan će imati veliku podršku protiv Asvela

Autor:

Sport

11.10.2023

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači crno-belih u desantu na Francusku.

GDE GOD TI DA IGRAŠ TU SU TVOJI GROBARI... Partizan će imati veliku podršku protiv Asvela

Foto: Republika

Krcate tribine Štark arene

Košarkaši Partizana gostovaće sutra (20.00) Asvelu u drugom kolu Evrolige, ali neće biti sami u gnezdu Francuza. Navijači crno-belih poznati su u svetu kao jedni od najodanijih, pogotovo kada je košarka u pitanju, pa ne čudi da je najavljen dolazak velikog broja njih u halu.

To neće biti više hiljada grobara, kao što je recimo slučaj u Minhenu, ali će imajući u vidu veličinu hale i posete mečevima Asvela i njih 500, koliko ih se očekuje sutra uveče, sigurno napraviti dobru atmosferu. Tim pre što to čini deset odsto prosečne posete mečevima Asvela. Naime, francuski tim je prošle godine, prema podacima Evrolige, ukupno na domaćem terenu gledalo 92.298 navijača što daje prosek od 5.429. To Asvel stavlja na pretposlednje mesto, a iza njih je samo Monako sa prosekom od 4.392 gledalaca po meču.

Foto: Starsport

 

S druge strane, Partizan je najgledaniji tim prošle sezone u Evroligi. Izabranike Željka Obradovića gledalo je ukupno 340.816 ljudi što daje prosek od 17.938. Najviše je grobara bilo na trećoj utakmici plej-ofa protiv Reala kada je na tribinama beogradske Arene bilo 20.091 navijač.

Inače, Partizan drži i rekord posete na jednom meču Evrolige od 22.567 navijača koliko ih je u Areni bilo 5. marta 2009. u pobedi nad Panatinaikosom (63:56). Imajući u vidu da je za ovu sezonu prodato više od 16.000 sezonskih karata, ako bezbednosne mere budu to dozvoljavale i napravi se puna konfiguracija sedišta u Areni, može se desiti da ove godine padne još neki rekord.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading