HAOS U ŠPANIJI! Policija u PRIPRAVNOSTI, a razlog je - "Ponos Izraela"!

Autor:

Sport

18.10.2023

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 700 španskih policajaca obezbeđivaće večerašnju utakmicu trećeg kola Evrolige između košarkaša Valensije i Makabija zbog straha od incidenata u jeku sukoba u Izraelu i Gazi.

HAOS U ŠPANIJI! Policija u PRIPRAVNOSTI, a razlog je - "Ponos Izraela"!

Foto: Starsport

Vejd Boldvin i Lorenco Braun

Od ranije se zna da je utakmica prvobitno trebalo da bude odigrana u Tel Avivu, ali su klubovi zbog ratnih sukoba u Izraelu i Gazi dogovorili zamenu domaćinstva, pa će meč biti odigran za večeras u Valensiji.

Španske vlasti proglasile su ovaj duel "utakmicom visokog rizika", a biće pojačano obezbeđenje i prisustvo policije. U saopštenju se navodi da će svi učesnici i navijači biti detaljno provereni.

Foto: Starsport

Košarkaš Makabija Lorenco Braun

- Postavili smo globalnu operaciju u kojoj će raditi više od 700 pripadnika policije, u uniformi i u civilu. Takođe, molimo navijače da budu strpljiviji pošto će ovoga puta pretres biti detaljniji - stoji u saopštenju gradskih vlasti Valensije.

"Ponos Izraela" je na premijeri Evrolige u prvom kolu, u Tel Avivu, deklasirao Partizan 96:81, dok je duel druge runde protiv Olimpije Milano odložen. Makabi će svoje mečeve kao domaćin igrati na Kipru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading