TI DŽEJ PARKER JE BIVŠI! Evroligaš PRESEKAO - stiže DŽELAT Srbije!

Autor:

Sport

18.10.2023

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuzi menjaju trenera posle serije očajnih rezultata.

TI DŽEJ PARKER JE BIVŠI! Evroligaš PRESEKAO - stiže DŽELAT Srbije!

Foto: Starsport

Kako prenosi "Basket Njuz", Asvel je pronašao zamenu za Ti Džej Parkera, a njihov izbor je pao na Gordona Herberta, selektora evropskih šampiona košarkaške reprezentacije Nemačke, koju je doveo u Manili do istorijske zlatne medalje.

Klub iz Vilerbana je imao očajan start sezone sezone u Evroligi. Oba puta su poraženi od večtih rivala, najpre od Crvene zvezde Meridianbet (74:94) u Areni, a potom još ubedljivije u drugom kolu od Partizana (62:88), dok su treći neuspeh upisali i protiv Efesa rezultatom 84:89.

To je upalilo alarm u timu Asvela, dok se prvi na udaru našao trener Ti Džej Parker. Kao glavna opcija da ga nasledi, spominje se već pomenuti Herbert, koji je postigao izvanredan uspeh s nemačkom reprezentacijom osvajanjem zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Manili, kada je pritom pobedio i Srbiju u finalu. Pre toga je iskusni stručnjak osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu 2022. godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Gordon Herbert

Herbert odlično poznaje francuske klubove, budući da je već imao priliku da radi u ekipi Pariz Basket Rasing od 2004. do 2006. godine, a potom i Po Ortez tokom sezone 2006/2007. 

Njegov poslednji angažman u Evrolige bio je 2008. godine, kada je s klupe predvodio Aris iz Soluna.

Osim najelitnijeg evropskog takmičenja, Asvel grca i u francuskom prvenstvu, gde se trenutno nalazi na osmom mestu s četiri pobede iz sedam odigranih utakmica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
E OVAJ VREDI

20.10.2023 23:09

GORDON JE TRENERCINA DESET PUTA BOLJI OD BRATA PARKERA !