NEKE STVARI PROSTO MORAJU DA SE DOGODE: Od "najvećeg promašaja" do igrača kome se divi Evroliga, put je kratak!

Autor:

Sport

14.10.2023

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gudni su putevi Gospodnji...

NEKE STVARI PROSTO MORAJU DA SE DOGODE: Od "najvećeg promašaja" do igrača kome se divi Evroliga, put je kratak!

Foto: Starsport

Panter i Lesor sa saigračima iz Partizana i trenerom Željkom Obradovićem

Tog trinaestog dana meseca aprila sada već davne 2018. godine u podgoričkoj "Morači" odigran je meč koji je odlučivao u nosiocu šampionskog pehara regionalnog košarkaškog takmičenja za sezonu 2017/18. Domaća Budućnost je dočekala Crvenu zvezdu Meridianbet.

U krajnje neizvesnom susretu crveno-beli su imali poen zaostatka, ali i loptu u posedu na svega nešto više od osam sekundi do kraja susreta. Pokušao je Džejms Feldin šutem da reši pitanje pobednika, bio je neprecizan, ali se "kao duh" pojavio Matijas Lesor kojem je preostalo da rutinski loptu ubaci u obruč, ali je na razočarenje pristalica beogradskog kluba bio neprecizan i prsten Admiral Bet ABA lige po prvi put je stigao u crnogorsku prestonicu.

 

 

Na kraju navedene sezone Lesor je napustio Mali Kalemegdan. Usledile su selidbe u Unikahu, minhenski Bajern, Monako i Makabi iz Tel Aviva, da bi leta 2021. godine stigao u redove Partizana gde je uz radu sa trenerom Željkom Obradovićem vidno napredovao u svim segmentima košarkaške igre, a u crno-belom dresu je uspeo i da stigne do trofeja u Admiral Bet ABA ligi, dok je plasman na evroligaški fajnal-for nesrećno ispušten.

Danas je Matijas Lesor jedan od najdominantnijih centara Evrolige. Od lta 2023. godine postao je član atinskog Panatinaikosa kluba koji je uložio ogromna sredstva u formiranju ekipe koja bi trebala da napade sa šampionski pehar.

U prethodne dve runde evroligaškog karavana Lesor je prosečno postizao 13 poena,. osam asistencija, 0,5 blokada i trenutno se nalazi na devetoj poziciji najkorisnijih igrača Evrolige za sezonu 2023/24.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading