HRVAT GOVORIO LEPIM REČIMA O GROBARIMA! Dotakao se VEČITIH, a posebno je ISHVALIO jednog čoveka!

Autor:

Sport

29.09.2023

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski stručnjak napravio zanimljivo poređenje.

HRVAT GOVORIO LEPIM REČIMA O GROBARIMA! Dotakao se VEČITIH, a posebno je ISHVALIO jednog čoveka!

Foto: Starsport

Trofejni trener Slaven Rimac je bez sumnje najveći uspeh u karijeri napravio pre devet godina, kada je sa Cibonom iz Zagreba iznenadio sve i osvojio titulu AdmiralBet ABA lige.

Budući da novi ciklus regionalnog takmičenja počinje večeras utakmicom Cibona - Studentski centar, Rimac je govorio o stanju na Jadranu, napomenuvši tom prilikom i kvalitete večitih rivala Crvene zvezde Meridianbet i Partizana.

- Oni su otišli u neku dimenziju više, koja je jako dobra za njihov sport i njihove navijače. Partizan ima 25.000 ljudi na utakmicama, ali opet nisam siguran koliko je to dobro za njihove igrače ako su na parketu petorica Amerikanaca. Svaki taj skupoceni Amerikanac zatvara mesto domaćem igraču. Zvezda Meridianbet i Partizan prate trendove klubova koji su ipak finansijski zdravije oblikovani. Ali imaju vojsku navijača iza sebe i konkurentni su u Evroligi. Za njihovu košarku to dobro, ali nisam siguran da li je i za mlade igrače - rekao je Slaven Rimac.

Foto: Starsport

 

Prokomentarisao je i rad Miška Ražnatovića, najpoznatijeg košarkaškog menadžera na ovim prostorima, pod čijim uticajem afirmaciju stiču mnogi "anonimusi", koji kasnije postaju najbolji igrači u Evropi i na svetu.

- Osim toga, Srbi imaju Miška Ražnatovića koji gura mlade igrače, ima svoj klub i uvek napravi jako dobru selekciju. On je veliki generator talenta, iako kod nas ima malo drugačiju reputaciju. Ali pitanje je šta bi bilo s Ivišićima, Jelavićem, Matkovićem, Rudanom, da nisu napredovali kod njega - istakao je Rimac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading