DOBRI DEČKO IZ KRAJA: Bogdan Bogdanović JE ZNAO SVOJ PUT! "Razredna IGRAĆU u NBA"!

Autor:

Sport

29.09.2023

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaslužio je Bogi sve uspehe..

DOBRI DEČKO IZ KRAJA: Bogdan Bogdanović JE ZNAO SVOJ PUT! "Razredna IGRAĆU u NBA"!

Foto: printscreen

Bogdan Bogdanović kapiten košarkaške reprezentacije Srbije od malih nogu je znao za šta je preodređen.

Još u osnovnoj školi se videlo da će biti fenomenalan, a to je potvrdila i njegova razredna Jelena Simić u razgovoru za K1 televiziju.

- To je jedan dečak pun energije i oduvek je bio zaljubljen u košarku. On je došao u šestom razredu, ja sam mu bila razredni starešina. Bogdan je bio jako vrlo dobar đak, jer je u tom periodu već intenzivno počeo sa treninzima, a košarka je zaista oduvek bila njegov život - kaže u emisiji “Prvi red” na televiziji K1, Jelena Simić i dodaje: "U šestom razredu, na pismenom zadatku iz srpskog u vidu slobodne teme, on je uvek pisao u košarci. Ja sam ga jednom pitala, Bogdane da li bi mogao da pišeš o nečemu drugom, a on me je tada ozbiljno pogledao i rekao: “Razredna, ja ću biti igrač NBA lige"- kaže Bogdanova razredna.

Republika

Foto: printscreen

Bogdan Bogdanović

 

Nije zaboravio svoje školske drugove, a i nju je znao da iznenadi.

- Godine 2016. posle Olimpijskih igara u Riju, kada smo osvojili srebrnu medalju, moji đaci su organizovali proslavu deset godina male mature. Moji učenici su me pozvali na druženje, ali su krili od mene da će doći Bogdan. Negde sam naslućivala, jer znam da je nakon Rija, došao u Beograd. Polako smo se okupljali u jednom restoranu, čiji je i sam vlasnik ljubitelj košarke, jer su svuda po zidovima uramljeni košarkaški dresovi. Kada je Bogdan ušao u restoran, nastalo je opšte oduševljenje. Svi su mu skandirali me, nazivali ga šampionom, aplaudirali, a ja sam se osećala posebno i veoma ponosno. Slobodno mogu da kažem, da je Bogdan ostao jednostavan dečak iz Mirijeva - završava Jelena Simić.

Republika

Foto: FIBA

Bogdan Bogdanović

 

Koliko je Bogdanović dobar i skroman potvrđuje i direktor OŠ "Pavle Savić".

- Bogdan je nama podario ovaj teren. U junu mesecu je organizovao susret sa našim mladim košarkašima kojih ima puno u našoj školi. Igrao se basket 3x3. Posebno ih je obradovalo, što im je podelio veliki broj košarkaških lopti, patika, dresova. Deca su uživala u druženju, zajedno sa njim. Sve ono što sam čuo o njemu je ustvari potvrdilo moje impresije. Tog dana je bila promocija ljudskosti, jer je on pre svega jedna velika ljudska gromada - rekao je Milan Krstić.

Sam Bogi je uvek isticao koliko mu znači kraj u kom je odrastao.

- Uvek mi je lepo kad dođem u kraj. Tako da mi je ovo druženje sa decom još fenomenalnije, lepše i drago mi je da sam uspeo i ove godine da organizujem ovako lepo druženje u školi u koju sam i sam išao - rekao je Bogdan Bogdanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Realan

29.09.2023 09:59

Najbolji nas kosarkas!Nba njie merilo.Reprezentacija je bitna,a on za Srbiju igra najjace od svih.