PREPLAŠILI DECU I BOLESNE PA SE POKUPILI I OTIŠLI! Dr Elek iz KBC u Mitrovici nakon upada ROSU jedinica - evo šta su tražili!

Autor:

Vesti

29.09.2023

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalci su tokom pretresa razbili vrata vešernice i kotlarnice, ali nisu pronašli ništa.

PREPLAŠILI DECU I BOLESNE PA SE POKUPILI I OTIŠLI! Dr Elek iz KBC u Mitrovici nakon upada ROSU jedinica - evo šta su tražili!

Foto: Printskrin: Tanjug.rs/Most

Specijalne jedinice Kosovske policije napustile su Kliničko-bolnički centar (KBC) Kosovska Mitrovica nakon što su rano jutros upale u ovu zdravstvenu ustanovu. Direktor KBC-a, dr. Zlatan Elek, potvrdio je da su specijalci napustili bolnicu u 7:15, ostavivši za sobom uznemirene pacijente, osoblje i decu koja su dolazila na praksu.

Dr. Elek je izrazio zabrinutost zbog situacije u bolnici i rekao: "Pacijenti su uznemireni, imamo muku sa njima. Sve ekipe su uključene u smirivanje situacije." Incident se dogodio između 6 i 7:15 sati.

Specijalci su tokom pretresa razbili vrata vešernice i kotlarnice, ali nisu pronašli ništa. Na terenu su bile i ROSU antiterorističke jedinice, dok je EULEX bio prisutan kao nemi posmatrač. Dr. Elek je dodao da su specijalci ostavili dokument na albanskom jeziku koji potvrđuje da nisu pronašli ništa, ali su oduzeli video nadzor sa ulazne kapije bolnice.

Foto: republika

 

Ovaj incident se dogodio dok su deca dolazila na praksu u bolnicu, što je izazvalo dodatnu zabrinutost. Dr. Elek je istakao: "Deca su uplašena, kao i pacijenti i radnici."

Prema informacijama sa Kosova-online, policija tzv. Kosovska vrši pretrese i u severnom delu Kosovske Mitrovice, u Zvečanu i Zubinom Potoku. Oklopna vozila Kosovske policije su se nalazila ispred restorana Grey, a ulica za saobraćaj je bila blokirana, iako ne i za pešake. Dva specijalca su stajala na ulazu u ulicu. Više vozila EULEX-a je bilo u blizini ovog područja.

Ulica u kojoj se događala operacija inače vodi ka dečijem vrtiću i osnovnoj školi, i deca su bila na putu ka školi tokom ovih događaja.

Foto: republika

 

Vršilac dužnosti komandira Kosovske policije za region sever, Veton Eljšani, izjavio je: "U toku je policijska operacija u vezi sa poslednjim događajima u Banjskoj, za sad nema uhapšenih.“

Kako se neslužbeno saznaje policijske operacije  se izvode i u Zvečanu i Zubinom Potoku, te će ostati pod pažnjom i nadzorom kako bi se osigurala dalja bezbednost i stabilnost regiona Severne Mitrovice.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Srđa

29.09.2023 09:51

Priština ne mari ni za pacijente.

Filip

29.09.2023 10:53

@Srđa - To im je i bio cilj, da uteraju strah u kosti bolesnim ljudima i deci

ANA

29.09.2023 09:57

HOCE LI NEKO ZAUSTAVITI OVAJ TEROR!! KURTI ZELI RAT ZATO SE OVAKO I PONASA!

Boba

29.09.2023 10:10

Euleks cuti i posmatra sa strane kako Kurti maltretira nas narod i decu.