JANIS OPLEO PO NBA ZVEZDAMA: Oštre reči jednog od najboljih na svetu!

Autor:

Sport

13.09.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna poruka grčkog reprezentativca.

JANIS OPLEO PO NBA ZVEZDAMA: Oštre reči jednog od najboljih na svetu!

Foto: Tanjug/AP

Janis Adetokumbo

Košarkaš Milvokija i grčki reprezentativac Janis Adetokumbo izjavio je danas da samo selekcija koja osvoji Mundobasket može sebe da nazove šampionom sveta, prenosi Basketnjuz.

Adetokumbo je reagovao na izjavu američkog atletičara Noe Lajlsa, koji je posle osvajanja titule svetskog šampiona na 100 i 200 metara isprozivao igrače iz NBA lige. Lajls je istakao da kada košarkaši u NBA ligi osvoje titulu, nisu prvaci sveta kako oni sebe nazivaju, već samo Amerike.

- Lajls je dobio toliko kritika samo zato što je rekao ono što je očigledno. Mislim da se ni u jednom drugom sportu ne možete tek tako nazvati svetskim šampionima. U fudbalu koji je mnogo popularniji od košarke i Ligi šampiona koja je mnogo popularnija od NBA, osvajač ne naziva sebe svetskim prvakom - rekao je Adetokumbo u podkastu 48 minuta.

Foto: Starsport

Janis Adetokumbo u dresu Grčke

Grčki košarkaš je ponovio da se složio sa američkim atletičarom.

- Moraš da pobediš sve na svetu da bi bio šampion sveta. Znam da je NBA liga najjača na svetu i da u njoj možete videti talenat koji ne postoji nigde drugo. Čak ne postoji neko takmičenje ni blizu toga. Ali ne možeš biti šampion sveta samo zato što si šampion lige. Morate da poštujete one timove koji su šampioni Evrolige, Grčke, Španije i Francuske - naveo je Adetokumbo.

Nemačka je osvojila titulu svetskog šampiona na SP, pošto je u nedelju u finalu savladala Srbiju 83:77.

- Nemci su osvojili SP. Oni mogu da kažu da su svetski šampioni. Pobedili su Amerikance u polufinalu. Onda su otišli u finale i pobedili Srbiju. S pravom mogu da kažu da su svetski šampioni. Verujem da ću i ja dobiti neke prozivke zbog ovoga što pričam, ali baš me briga. Potpuno se slažem sa Lajlsom. On je najbolji u Americi ali isto tako je došao da se takmiči sa najboljima na svetu i pobedio ih - zaključio je Adekotumbo, koji je zbog povrede propustio ovogodišnje SP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading