SELEKTOR "ORLOVA" OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU! Evo kako je Pešić postao Kari! Nema VEZE sa košarkom!

Autor:

Sport

13.09.2023

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Celu Srbiju zanima odgovor na ovo pitanje.

SELEKTOR "ORLOVA" OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU! Evo kako je Pešić postao Kari! Nema VEZE sa košarkom!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Fantastičan doček priređen je sinoć vicešampionima sveta u košarci, kao šampionima basketa i US Opena. Bilo je tu pesme, skandiranja sa balkona, ali i suza, jer svi smo bili ganuti rečima o Boriši Simaniću, čoveku koji je obeležio ovaj Mundobasket. 

Košarkašima se pridružio i najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji takođe nije mogao da obuzda suze, s 24. grend slemom u njegovoj karijeri. Potom je impresije izneo i selektor "orlova" Svetislav Pešić:

- Moram da kažem da je tamo u Manili bilo mnogo naših navijača, ali smo osetili podršku našeg naroda. Koliko sam ponosan na moje igrače, toliko sam i na ove mladiće i devojke koji su došli da nam odaju priznanje - rekao je Kari na dočeku i nastavio:

- Pre svega sam ponosan što su oni jednostavno pokidali, u smislu da budu najbolji da daju i preko maksimuma. Sprska košarka je predstavljena na najbolji način. Čuo sam ovde da su nas prežalili, ali tamo ne – svi su nas dočekali sa ogromnim respektom. Igrali smo fantastičnu košarku, prošli smo jedan proces u kojem smo uživali.

Prioritet je ispunjen i Srbija će igrati u Parizu:

Republika

Foto: Starsport

 

- To je bio osnovni cilj. Evo nas na Olimpijskim igrama. Ovo je generacija koja želi da ostvari dosta stvari. Imamo vremena da napravimo dobru analizu. Igre su ovde u Evropi, a Pariz blizu. Probaćemo da i tamo predstavljamo Srbiju i ove momke i devojke koji nas podržavaju svim srcem, da opravdamo njihovo poverenje.

Svojevremeno je Pešić u svojoj knjizi “Moja igra, moj put”, otkrio zanimljive detalje iz života:

- Ispred naše porodične kuće u Pirotu, u Novosadskoj ulici, bilo je mesto stalnog okupljanja društva iz kraja. Tu smo kao osnovci pričali razne stvari, anegdote, prepričavali scene iz filmova koje smo gledali u bioskopu. U večernjim satima, svetlo sa bandere činilo je da sve izgleda kao prava scena. Teatar u kom se za najmanju grešku dobijala ni manja ni veća kazna nego - nadimak - napisao je Pešić u knjizii nastavio:

- U to vreme ko nije imao nadimak u Pirotu, taj je bio krajnje sumnjiv. Ja sam svoj zaslužio na “sceni” u našoj ulici, dok sam prepričavao jedan film u kom je igrao Hari Belafonte. Prekrstio sam ga u Kari i tako sam postao Kari. Tako me i danas zovu prijatelji - otkrio je selektor Srbije u svojoj autobiografiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading