SLANA TORTA SA KREKERIMA I SUSAMOM JE KRALJICA SVAKE TRPEZE: Od malo sastojaka dobijate BOŽANSTVENO PREDJELO, a recept mogu ispratiti čak i deca!

Autor: N.J.

Lifestyle

13.09.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko jednom ovo napravi biće na trpezi za svaku proslavu.

SLANA TORTA SA KREKERIMA I SUSAMOM JE KRALJICA SVAKE TRPEZE: Od malo sastojaka dobijate BOŽANSTVENO PREDJELO, a recept mogu ispratiti čak i deca!

Foto: Printscreen/YouTube/kuvarice manje zbori

Slane torte nezaobilazne su na svečanim trepzama koja god da je prilika u pitanju. Obogaćuju predjelo, a jednostavno se prave. Ostaju danima sveže tako da možete uživati u ovom ukusu.

Isprobajte ovaj recept za slanu tortu sa krekerima i susamom.

Sastojci:

400 grama krekera

400 mililitara jogurta

350 grama šunke

300 grama kačkavalja

200 grama majoneza

400 grama pavlake

200 grama susama

Foto: Instagram video/aleksandra_stefanovic02

Slana susam torta skidanje kalupa

Priprema:

U činiji pomešajte pavlaku, majonez, kačkavalj i šunku. U drugu posudu stavite jogurt. Na tihoj vatri propržite malo susama. Sada je sve spremno za ređanje. Uzmite pleh i obložite nekom providnom folijom. Na dno pleha stavite susam.

Krekere umočite u jogurt, stavite preko fil od šunke i kačkavalja. Potom preko stavite krekere natopljene jogurtom, pa ponovo fil. Preporuka je da se fil ne soli. Za kraj stavite još jedan red natopljenih krekera. Ostavite u frižider na par sati da se ohladi. 

Okrenite naopačke tortu, skinite foliju i možete seći i poslužiti je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading