SJAJNE VESTI ZA "ORLOVE": Srbija na korak do SVETSKOG ZLATA!

Autor:

Sport

10.09.2023

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podatak koji će obradovati sve u našoj zemlji.

SJAJNE VESTI ZA "ORLOVE": Srbija na korak do SVETSKOG ZLATA!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije se nalazi na pragu ostvarenja velikog sna - osvajanja titule na Mundobasketu.

Pod vođstvom trenera Svetislava Pešića, ekipa je stigla do finala Svetskog prvenstva i spremna je da se suoči sa Nemačkom u nedelju od 14:40.

Jedan impresivan podatak dodatno podstiče optimizam kod svih navijača u našoj zemlji - Svetislav Pešić nikada nije izgubio u finalu kada je vodio reprezentaciju!

Ova neverovatna statistika obuhvata pet finala i pet titula, čime se ističe izuzetna sposobnost Pešića da inspiriše svoje igrače i vodi ih do vrhunskih rezultata. Ovo je počelo 1983. godine, kada je Pešić kao selektor kadetske reprezentacije Jugoslavije (igrači do 16 godina) osvojio Evropsko prvenstvo u Bugarskoj, pobedivši Španiju rezultatom 99:81.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić, selektor Srbije

Niz se nastavio 1987. godine kada je Pešić predvodio juniorsku selekciju do svetskog zlata. Igrači poput Divca, Kukoča i Rađe trijumfovali su nad Sjedinjenim Američkim Državama i osvojili trofej.

Nakon perioda rata i sankcija, Pešić je svoje trenerske veštine ispoljio u Nemačkoj i 1993. godine osvojio evropsku titulu za tu zemlju pobedivši Rusiju u finalnom meču u Minhenu.

Ipak, srpski koreni su ga povukli nazad, i 2001. godine, sa selekcijom Jugoslavije, stigao je do evropskog zlata u Istanbulu. Godinu dana kasnije, osvojio je i svetsku titulu u Indijanapolisu.

Dakle, dosad je Pešić ostvario pet od pet mogućih pobeda u velikim finalima. Sada je došlo vreme da se ova impresivna serija zaokruži protiv Nemačke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading