MEGASKANDAL! Pešić pred finale Mundobasketa iz tima IZBACIO jednu od najvećih zvezda reprezentacije!

Autor:

Sport

09.09.2023

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor njie mogao da mu pređe preko jedne stvari.

MEGASKANDAL! Pešić pred finale Mundobasketa iz tima IZBACIO jednu od najvećih zvezda reprezentacije!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju od 14.40 igra veliko finale Svetskog prvenstva, a protivnik će joj biti selekcija Nemačke.

"Orlovi" su u polufinalu "obrisali pod" Kanađanima, dok su "panceri" napravili senzaciju pobedivši Sjedinjene Američke Države.

Biće to prilika da naš nacionalni tim osvoji prvu zlatnu medalju još od 2002. godine i Mundobasketa u Indijanapolisu.

Tada je na klupi naše reprezentacije sedeo Svetislav Pešić, baš kao i sada.

Osim osvojenog zlata i pobede nad Sjedinjenim Američkim Državama u četvrtfinalu, sa tog šampionata je upamćen ostao sukob između selektora "plavih" i Vladimira Radmanovića, koji je izbačen iz tima u toku poluvremena polufinalnog okršaja protiv Novog Zelanda.

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Radmanović

Naime, naša reprezentacija je tada na poluvremenu imala osam poena zaostatka, a popularni Kari je držao govor svojim izabranicima. U jednom momentu je Radmanović okrenuo glavu na drugu stranu, kako bi pojeo bananu, što je izrevoltiralo Pešića.

Selektor je momentalno ostavio Radmanovića u svlačionici, nije mu dozvolio da izađe na drugo poluvreme, a potom ga je i izbacio iz ekipe.

Umesto Radmanovića se u finalu našao Aleksandar Smiljanić, koji je potom oko vrata stavio i zlatnu medalju.

Svetislav Pešić je prošlog leta, posle 20 godina od Indijanapolisa, konačno progovorio o tom incidentu.

Ne volim kad neko kaže da smo postali svetski prvaci zato što je trener odstranio Radmanovića. Ne, ja se time ne ponosim. Uvek mi je bilo žao zbog toga i krivo. Radmanović je bio jedan od najtalentovanijih igrača na svetu, ali još nije bio na nivou Divca, Stojakovića, Bodiroge, Tomaševića, Gurovića... Oni su bili momci koji tek treba da dođu do toga. Ne kažem da je trebalo da nose vodu ili kofere važnijim igračima, ali u svemu se zna ko je glavni, a ko manje glavni - rekao je Kari tada, gostujući u podkastu "Jao Mile".

Nastavio je u dahu.

Nije bio najmlađi. Bili su tu i Rakočević, Vujanić, Jarić, Čabarkapa... Nisu ni oni bili cvećke za mirisanje, ali odlični su momci, kao i Radmanović. Meni se to nije dopalo i doneo sam takvu odluku. Pobedili bismo i da je i on bio u ekipi - dodao je Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading