SRBIJA ISPISALA ISTORIJU: "Orlovi" se DESETI PUT plasirali u finale prvenstva sveta!

Autor:

Sport

08.09.2023

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna nestvarna utakmica Pešićevih izabranika.

SRBIJA ISPISALA ISTORIJU: "Orlovi" se DESETI PUT plasirali u finale prvenstva sveta!

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je još jedan veličanstveni uspeh na Mundobasketu, plasiravši se u finale ovog prestižnog takmičenja.

Ovaj put su pobedili Kanadu (95:86), čime su ostvarili svoj deveti put da se nađu u finalu, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji svetskog košarkaškog sporta.

Nedelja, 14 časova i 40 minuta, biće trenutak kada će se odlučiti ko će postati šampion sveta. Srbija ima priliku da ostvari rekordni šesti put osvajanjem ovog prestižnog naslova.

Trenutno, Sjedinjene Američke Države i Srbija dele tron sa po pet titula FIBA šampiona sveta, čime se potvrđuje njihova dominacija u svetu košarke.

Finalni protivnik Srbije će biti odlučen u meču između SAD-a i Nemačke, a Srbija će sa nestrpljenjem iščekivati ishod tog susreta. S obzirom na bogatu istoriju finala na Mundobasketu, možemo očekivati uzbudljivu i neizvesnu borbu za titulu.

Ono što čini Srbiju posebnom na ovom takmičenju je činjenica da nijedna druga reprezentacija nema toliko finala u svojoj istoriji. Srbija je već ostavila neizbrisiv trag u svetu košarke i ima priliku da ga dodatno utemelji osvajanjem šeste svetske titule. Za Sjedinjene Američke Države, ovo je prilika da se izjednače sa "orlovima" sa devetim finalom u istoriji, dok Nemačka želi da iznenadi i ostvari svoj san.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading