POKUŠEVSKI O SAIGRAČU I NAJVEĆOJ PRETNJI ZA SRBIJU: Ne možeš da ga čuvaš, samo da mu otežaš!

Autor:

Sport

07.09.2023

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisam uopšte iznenađen što ovako igra, kaže košarkaš Oklahome.

POKUŠEVSKI O SAIGRAČU I NAJVEĆOJ PRETNJI ZA SRBIJU: Ne možeš da ga čuvaš, samo da mu otežaš!

Foto: www.profimedia.rs

Plejmejker Kanade Šaj Gildžes Aleksander biće najveća pretnja za reprezentaciju Srbije u polufinalu Mundobasketa u petak (10.45). On je poslednje dve utakmice u Manili postizao 30 i kusur poena, dok u dosadašnjem toku turnira prosečno postiže 25 poena, 7,2 skoka i pet asistencija.

Njegove igračke kvalitete odlično poznaje Aleksej Pokuševski, srpski košarkaš koji zbog povrede nije mogao da nastupi za nacionalni tim na Svetskom prvenstvu, a koji već tri godine deli svlačionicu sa Gildžes Aleksanderom u NBA-ligašu Oklahoma siti Tanderima.

- Neću da odajem tajne, ha-ha...Šaj je neverovatan igrač i mislim da ne možeš skroz da ga sačuvaš. Jedino možeš da mu otežaš utakmicu i možda da mu smanjiš efikasnost - počinje priču Pokuševski za "Mozzart Sport".

Foto: Tanjug/AP

INSAJDER: Aleksej Pokuševski

 

Sjajni plejmejker je dosadašnjim partijama ušao u najuži izbor za titulu MVP (najkorisniji igrač turnira)

- Nisam uopšte iznenađen što ovako igra. On je dečko koji radi naporno da bi bio sve bolji i bolji. Košarkaški nema tu šta mnogo da se komentariše, a i karakterno sve više na sebe preuzima ulogu lidera tima i sve mu više pristaje. Fantastičan je momak, čujemo se tu i tamo, on je jedan od onih koji pravi atmosferu u svlačionici. Pravi saigrač - kaže popularni Poku i osvrće se na učinak naše reprezentacije:

- Pratim Mundobasket i vrlo mi se sviđa ono sto vidim od naše reprezentacije. Vidi se da što vise igraju zajedno to su bolji, pronalaze ritam. Veoma sam uzbuđen pred ovu utakmicu sa Kanadom i mislim da su šanse jednake i za njih i za nas. Mi možemo da pariramo njihovoj brzoj igri, a mislim da njihovi centri ne mogu da pariraju našima i da na skoku u napadu možemo da napravimo razliku - optimista je Aleksej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading