NOVI PORAZ ITALIJE: Azuri se RASPALI posle trijumfa nad Srbijom - Letonija će igrati za peto mesto!

Autor:

Sport

07.09.2023

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova pobeda izabranika Luke Bankija na ovom prvenstvu sveta.

NOVI PORAZ ITALIJE: Azuri se RASPALI posle trijumfa nad Srbijom - Letonija će igrati za peto mesto!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Letonije

Košarkaška reprezentacija Letonije ostvarila je pobedu nad Italijom rezultatom 87:82 u razigravanju za plasman na Mundobasketu, što ih sada stavlja u trku za peto mesto na ovom prestižnom takmičenju.

Italija je bolje otvorila meč, delimično zahvaljujući maestralnom izdanju Điđija Datomea, koji je postigao 11 poena u prvoj četvrtini i pomogao svojoj ekipi da stvori pristojnu prednost. Tokom većeg dela prvog poluvremena, Letonija nije uspela da nađe rešenje za raspoloženog Italijana.

Međutim, ekipa Luke Bankija nije se predala. U drugoj četvrtini su popravili svoju igru, posebno u odbrani, a Gražulis je svojim izdanjem doneo povratak Letonije u meč. Tokom drugog poluvremena, Letonija je potpuno preokrenula situaciju. Trojke su počele da padaju, a tim je odigrao znatno bolje u odbrani, što im je omogućilo da stvore prednost od 14 poena (58:44).

Poslednja četvrtina bila je izuzetno napeta, kako je Italija pokušavala da se vrati u meč. Italijanski tim je pripretio da napravi dramu, ali su Letonci uspeli da zadrže svoju prednost i na kraju su trijumfovali rezultatom 87:82.

Letonija će sada igrati za peto mesto na Mundobasketu, a protivnik će im biti pobednik iz okršaja između Slovenije i Litvanije, koja počinje danas od 14:30.

Podsetimo, sutra su na programu polufinala, a sastaće se reprezentacije Srbije i Kanade, od 10:45, odnosno Amerika i Nemačka, čiji duel počinje od 14:30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading