LETONIJA ILI NEMAČKA? Poznato ko će na megdan Amerikancima u polufinalu SP! Neviđena DRAMA! (VIDEO)

Autor:

Sport

06.09.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Nemačke plasirala se u polufinale Mundobasketa, pošto je savladala Letoniju rezultatom 81:79.

LETONIJA ILI NEMAČKA? Poznato ko će na megdan Amerikancima u polufinalu SP! Neviđena DRAMA! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ovom pobedom Nemačka potvrdila sjajne partije od početka Svetskog prvenstva, pa će u borbi za finale igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država, koje su dan ranije deklasirale Italiju.

Iako je tokom celog prvog poluvremena bio neprimetan na terenu Denis Šreder, "panceri" su i bez najboljeg igrača uspeli da uspostave ritam i stignu veliko vođstvo Letonaca.

Baltička država je odlično ušla u utakmicu i već tokom prve četvrtine ostvarila dvocifrenu prednost (13:3), ali su uporni Nemci postepeno topili minus i do ulaska u drugi kvartal smanjili na samo tri poena (13:16).

Tokom drugog i trećeg perioda, vladala je rezultatska klackalica i nijedna ekipa nije ostvarila vođstvo veće od četiri poena.

Serijom 8:0 na početku poslednje četvrtine, Nemačka je otišla na ubedljivih 70:59, ali su spustili Letonci u finišu meča svega na četiri razlike (79:77), čime su istopili maksimalnih +14 za "pancere" (74:60) tokom zadnje deonice.

Ušlo se u dramatičnu završnicu, posle promašaja Šredera i pogotka Žagarsa, koji je još jednom bio precizan za 81:79 na 27 sekundi pre kraja.

Ostao je na kraju sam Davis Bertans na šutu za tri i pobedu, pokušao je, ali je sreća bila na strani Nemaca, koji će igrati protiv SAD.

Suze na licu bivšeg igrača Partizana po izlasku s parketa, dovoljno su govorile koliko je Letoncima pao neuspeh u četvrtfinalu.

Nemačku je do trijumfa vodio Franc Vagner s 16 poena, Andreas Obst je dodao tri koša manje, Moric Vagner je ubacio 12, a dvocifren je bio i Johanes Timan postigavši 10 koševa, Šreder je podbacio s devet poena.

Najefikasniji akter meča bio je Arturs Žagars s 24 poena, ali slaba je to vajda za Letonce. Nekadašnji ljubimac grobara Bertans je dodao četiri koša manje, dok je Ronald Šmits ubacio 14 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading