BIVŠI IGRAČ PARTIZANA OGORČEN! Zagrmeo sa Mundobasketa: "Dok sam u reprezentaciji, stranac NEĆE igrati"!

Autor:

Sport

30.08.2023

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegova selekcija nastavlja takmičenje u drugoj rundi.

BIVŠI IGRAČ PARTIZANA OGORČEN! Zagrmeo sa Mundobasketa: "Dok sam u reprezentaciji, stranac NEĆE igrati"!

Foto: fiba.com

Košarkaška reprezentacija Letonije doživela je bolan poraz u Džakarti od Kanade, ali će i pored toga igrati u narednoj fazi Svetskog prvenstva.

Razlog tome je senzacionalna pobeda nad Francuzima, zbog koje se jedan od najvećih favorita za medalju već posle prvog kruga oprostio od Mundobasketa.

Bivši igrač Partizana i jedna od najvećih zvezda Letonaca Davis Bertans digao je glas protiv stranaca u nacionalnom timu, dok je njegov brat Dairis završio učešće na šampionatu sveta zbog povrede.

Naime, pred start takmičenja koje zajednički organizuju Filipini, Japan i Indonezija, pojavila se mogućnost da košarkaš Monaka Majk Džejms zaigra za Letoniju.

- Ponosan sam na našu zemlju. Imamo svoje vrednosti i želimo da u timu budu samo Letonci. Svaki od nas ima šansu da igra za reprezentaciju i u 12 igrača u rosteru uvek će biti samo Letonci dok god sam ja ovde. Mogu to da garantujem. Tu mislim na ljude koji su rođeni i odrasli u Letoniji, ne na one koji su dobili pasoš - rekao je Bertans.

Foto: fiba.com

Davis Bertans

Njegove tvrdnje potkrepljuje činjenica da je Turska nedavno oduzela pasoše Amerikancima Skotiju Vilbekinu i Šejnu Larkinu, jer su odbili da igraju za nacionalni tim, kada je bilo najpotrebnije.

As Oklahome siti Tander je imao zahvalnost navijačima na podršci.

- Neverovatno je, za zemlju koja ima oko dva miliona ljudi i igra na ovako velikom takmičenju. Stvarno je nestvarno. Vidimo koliko naših navijača ima ovde i možemo samo da zamislimo koliko ih ima kraj malih ekrana u domovini ili negde u svetu.

Na kraj je uporedio evropsku i NBA košarku.

- Za mene promena nije velika, samo šutiram. Igra je ista, razdaljina je malo veća, mada to za mene nije problem. Glavna razlika je u odbrani, tamo ako ostanete sami sa igračem koji vas napada u izolaciji velika je šansa da ćete primiti koš, to je lakše na FIBA turnirima, zato što imate pomoć visokih igrača - istakao je mlađi od braće Bertans.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading