"ORLOVI" OVERAVAJU PRVO MESTO! Srbiji PRETI i eliminacija! Evo kako Pešićev tim može da IZBEGNE duel sa Amerima!

Autor:

Sport

30.08.2023

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije igra meč poslednjeg trećeg kola u B grupi na Mundobasketu.

"ORLOVI" OVERAVAJU PRVO MESTO! Srbiji PRETI i eliminacija! Evo kako Pešićev tim može da IZBEGNE duel sa Amerima!

Foto: fiba.com

Ubedjlivim pobedama u prethodne dve runde, nad Kinom i Portorikom, Srbija je praktično obezbedila prvo mesto u B grupi Svetskog prvenstva.

Da bi u narednu fazu krenula s druge pozicije, potrebno je da se desi čudo i Pešićevi "orlovi" izgube s 35 poena od Južnog Sudana, a da Portoriko savlada otpisane Đorđevićeve Kineze.

Budući da je takav rasplet u domenu teorije, mnogo važnije je šta čeka Srbiju u drugoj fazi takmičenja, gde će koplja ukrstiti protiv selekcija Italije i Dominikanske Republike.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Da bi izbegla potencijalni duel s moćnim Amerikancima, srpska selekcija mora da pobedi oba meča, dakle i "azure" i ekipu koju predvodi Karl Entoni Tauns, čime bi bila bezbedna u borbi za polufinale.

Poznato je da su Ameri bez problema preslišali rivale poput Grčke i Novog Zelanda, odnosno, da će protiv "moćnog" Jordana odraditi lakši trening, za očekivati je da nastave isto u narednoj fazi, gde će se sastati sa Crnom Gorom i nešto jačim Litvancima.

Ako bi se to desilo, Srbija bi u četvrtfinalu izbegla Sjedinjene Američke Države, a potencijalni rivali Pešićevog tima na putu ka polufinalu, u novoformiranoj grupi bili bi Grčka, Litvanija ili Crna Gora, što značajno olakšava situaciju i borbu za medalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading