PREDNOST ILI MANA: Svetislav Pešić je NAJSTARIJI trener na Mundobasketu!

Autor:

Sport

29.08.2023

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije je u ponedeljak proslavio 74. rođendan.

PREDNOST ILI MANA: Svetislav Pešić je NAJSTARIJI trener na Mundobasketu!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Košarkaši Srbije na odličan način su započeli učešće na Mundobasketu, pošto su u prva dva kola upisali dve pobede.

Na otvaranju Mundobasketa su "orlovi" sa 105:63 porazili Kinu, dok su u drugom kolu naši igrači bili bolji od Portorika sa 94:77, iako su u jednom delu meča imali i preko 30 razlike.

Na prva dva susreta je sve izgledalo uglavnom dobro, što se najviše može pripisati Svetislavu Pešiću, našem selektoru. Mnogi su se zabrinuli kada je rođeni Piroćanac seo na klupu nacionalnog tima, a rezultat sa prošlogodišnjeg Eurobasketa mu nisu baš išli u prilog.

Ono što su mnogi zamerili jeste to što je Svetislav Pešić već u ozbiljnim godinama, što će mnogi i iskoristiti kao argument, ako Srbija na ovom Mundobasketu ne ostvari željen rezultat.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Aleksa Avramović

Naime, naš selektor je u ponedeljak proslavio svoj 74. rođendan, što ga čini najstarijim trenerom na prvenstvu sveta. Za njim sledi Brajan Gorđian, koji predvodi Australiju, a koji ima 70 godina, dok je treći najstariji Gordon Herbert, selektor Nemačke, koji ima 64 godine.

Među starijima su i Serđo Skariolo, rođen 1961, odnosno Čot Rejes, trener Filipina, koji je dve godine mlađi od selektora Španije.

Iste godine, 1965, rođeni su Stiv Ker, odnosno Nestor Garsija, predvodnik Dominikanske Republike.

Sa druge strane, najmlađi trener na Mundobasketu je Lasi Tuovi, selektor Finske, koji ima svega 37 godina. Ipak, Tuovi i Finska se nisu baš proslavili, pošto su prvenstvo sveta završili već u grupnoj fazi, sa sva tri poraza.

U zavisnosti od toga kako Srbija prođe, nema sumnje da će ili biti hvaljeno Pešićevo iskustvo, ili će se pričati o tome kako je njegovo vreme prošlo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading