LOŠE VESTI IZ NJUJORKA! Lajović PREOKRETOM izgubio od 34 mesta slabije rangiranog rivala!

Autor:

Sport

30.08.2023

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraj za srpskog tenisera.

LOŠE VESTI IZ NJUJORKA! Lajović PREOKRETOM izgubio od 34 mesta slabije rangiranog rivala!

Foto: Tanjug/AP

Srbija je u Njujorku ostala bez još jednog tenisera! Posle Miomira Kecmanovića koji je doživeo šokantan poraz preokretom od Peruanca Variljasa, istu sudbinu doživeo je i njegov saigrač iz Dejvis kup reprezentacije Dušan Lajović!

Duci je izgubio od Kineza Jibing Vua iz Kine u maratonskom meču, rezultatom 2:3 (po setovima 3:6, 6:4, 2:6, 6:4, 2:6). Iako je trenutno na 86. mestu ATP liste, a Srbin 54, Kinez je pokazao veliki karakter i slavio uz veliku pomoć navijača s tribina.

Uvodni set je bio sjajan za Staropazovčanina, forsirao je siguran bekhend, pravio veliki procenat prvog servisa i na kraju slavio s 6:3.

 

 

Međutim, već u sledećem je usledio pad koncentracije, pa je kineskom predstavniku raslo samopouzdanje, napravio je brejk za 2:1 i do kraja sigurno sačuvao svoj servis za izjednačenje u setovima - 6:4.

Naredni, treći period, počeo je odlično za Dušana koji je brejkom stigao do lakih 3:0, ali onda je usledila drama sa srećnim epilogom po Srbina i ubedljivih 6:2, za novo vođstvo u meču (2:1).

Nije se predavao Vu, sedmi gem četvrtog seta bio je koban po Lajovića, Kinez ga je iznenadio i slavio s 6:4, pa je pobednika odlučivao peti set.

Pala je koncentracija srpskom asu, Jibing je delovao suvereno, napravio brejkove u drugom i četvtom gemu za ubedljivih 4:0, te je rutinski priveo meč kraju i s ubedljivih 6:2 prošao u naredno kolo.

Vu će u drugoj rundi igrati protiv Aleksa De Minaura iz Australije. Sa druge strane, Duci je prvi put u karijeri završio sezonu bez pobede na grend slemovima, pošto je završavao takmičenje na Australijan openu, Rolan Garosu, Vimbldonu i sada na US Openu već u prvom kolu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading