MRAK NA OKINAVI! Brutalni "panceri" RAZNELI domaćina! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.08.2023

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Nemačke pobedila je selekciju Japana u drugom meču E grupe rezultatom 81:63 (23:11, 30:20, 16:16, 12:16) na Okinavi.

MRAK NA OKINAVI! Brutalni "panceri" RAZNELI domaćina! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Loše nije moglo po jednog od domaćina Svetskog prvenstva, selekciju Japana! "Samuraji" su pred svojim navijačima u Okinavi pretrpeli debakl od jednog od favorita za najviši plasman.

Krenuli su Nemci silovito i već u prvoj četvrtini stigli do dvocifrene prednosti (18:8), koja je do kraja uvodnog perioda išla i do +14 (23:9).

U nastavku meča je nemačka selekcija samo "otaljavala" posao i povećavala vođstvo, te je ono u finišu prvog poluvremena išlo na maksimalnih 24 koševa viška (53:29).

Uspeli su Japanci da u drugom delu pariraju, međutim, bilo je kasno za bilo kakvo rezultatsko iznenađenje. Štaviše, treći kvartal su završili nerešenim rezultatom (16:16), a poslednji čak i dobili sa četiri poena (16:12), ipak, nedovoljno da se izbegne neuspeh na startu takmičenja. 

Nemačku je do pobede vodio Moric Vagner sa 25 poena, prva zvezda tima i as Toronta Denis Šreder dodao je 14 koševa, a Danijel Tajs jedan manje.

Član Finiksa Juta Vatanabe bio je najbolji u sastavu Japana, postigavši 20 poena, dok je sa 15 koševa meč završio Judai Baba.

"Panceri" se u drugom kolu sastaju s Australijom (nedelja, 10.30), dok Japanci igraju protiv Finske istog dana od 14.10.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading