DRAMA U JAPANU: Nemačka i Šruder BOLJI od Australije - na korak do četvrtfinala!

Autor:

Sport

27.08.2023

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika pobeda izabranika Gordona Herberta.

DRAMA U JAPANU: Nemačka i Šruder BOLJI od Australije - na korak do četvrtfinala!

Foto: FIBA

Denis Šruder na Svetskom prvenstvu

Košarkaška reprezentacija Nemačke savladala je selekciju Australije sa 85:82 i tako sebi obezbedila plasman u narednu fazu, a vrlo verovatno i u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Videli smo spektakl na Okinavi, verovatno i derbi čitave grupne faze, a na kraju se raduju "panceri", koji su u neizvesnoj završnici stigli do druge pobede na Mundobasketu.

Najzaslužniji za pobedu Nemaca je očekivano bio Denis Šruder, koji je stigao do 30 poena, uz osam asistencija, Maodo Lo je stao na 20, a Daniel Tajs i Isak Bonga su upisali po devet. Sa druge strane, Australiji nije pomogao ni fenomenalni Peti Mils, koji je brojao do 21, Džoš Gidi je stigao do 17 poena, dok je Dante Egzum, bivši igrač Partizana, ubacio devet, uz četiri skoka i tri asistencije.

Nijedna ekipa nije imala osetniju prednost u Okinava Areni, a Australijanci su imali napad za pobedu. Ipak, Peti Mils je izgubio loptu, što su Nemci iskoristili i preko Maodo Loa stigli do tri razlike. Pokušao je Džoš Gidi da donese izjednačenje, šutem sa pola terena, ali nije ni dobacio do koša, pa je veliko slavlje "pancera" moglo da počne.

Naredno, treće kolo grupe E je na programu za dva dana. Australiju čeka meč sa Finskom, dok će se Nemci sastati sa domaćinom Japanom.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading