"KENGURI" SE NE ŠALE! Finci PREGAŽENI na startu Mundobasketa! Ne pomaže ni Markanen! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.08.2023

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Australije pobedila je na startu Svetskg prvenstva selekciju Finske rezultatom 72:98 (21:17, 19:28, 14:25, 18:28).

"KENGURI" SE NE ŠALE! Finci PREGAŽENI na startu Mundobasketa! Ne pomaže ni Markanen! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nema šale sa "kengurima"! Četvrtoplasirana reprezentacija sa Mundobasketa u Kini ubedljivo je krenula na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, deklasiravši Fince s 26 poena razlike.

Na otvaranju E grupe, Australija nije imala milosti prema Skandinavcima, koji su samo u prvoj četvrtini uspeli da pariraju favorizovanom rivalu.

Već do poluvremena, stvari su "legle" na svoje, dok su "kenguri" predvođeni Petijem Milsom naredne tri deonice rešili u svoju korist i upisali prvi trijumf.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Meč je prelomljen u trećem kvartalu, koji je Australija dobila s 11 koševa viška, pa je poslednja četvrtina, u kojoj su slavili takođe dvocifrenom razlikom, bila rutinsko odrađivanje posla.

Australiju je do pobede vodio Mils, košarkaš Atlante je dominirao s 25 poena, ispratio ga je as Oklahome Džoš Gidej s 14 koševa, dok je Džo Ingls dao 13, dvocifren je bio i bivši igrač Partizana Dante Egzum. Novi član Dalas Maveriksa postigao je deset poena.

Foto: Tanjug/AP

 

Fincima nisu pomogla ni 19 poena Laurija Markanena. Najbolji igrač ove selekcije nije imao pomoć u ostalim saigračima, pošto je jedini dvocifren bio samo još Sasu Salin s 13 koševa.

U drugom meču ove grupe, Japan i Nemačka se sastaju od 14 časova i 10 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading