NAJVEĆA SENZACIJA NA SP: Letonija u ČETVRTFINALU Mundobasketa!

Autor:

Sport

03.09.2023

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav uspeh za izabranike Luke Bankija.

NAJVEĆA SENZACIJA NA SP: Letonija u ČETVRTFINALU Mundobasketa!

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Letonije

Košarkaška reprezentacija Letonije savladala je Brazil sa 104:84 u meču drugog kola grupe L na Svetskom prvenstvu, čime su sebi obezbedili mesto u četvrtfinalu ovog šampionata.

Pred susret je računica bila jasna, pobednik duela ide među osam najboljih, dok poraženi ide kući. Međutim, iako se očekivala ozbiljna borba do samog kraja, evropska selekcija je stigla do najveće pobede u istoriji košarke u toj zemlji i obezbedila mesto u četvrtfinalu, što je pred start prvenstva delovalo kao nemoguć zadatak.

Ipak, Letonci su pobedili Francusku u prvoj fazi, zatim i Španiju, a danas i Brazil, pa će igrati i u četvrtini finala Mundobasketa.

Što se ovog susreta tiče, košarkaši Luke Bankija su bolje ušli u meč i već na startu meča su stigli do dvocifrene prednosti. Ipak, Brazilci su se nošeni Jagom dos Santosom, košarkašem Crvene zvezde Meridianbet, vratili u meč, pa je na poluvremenu bilo samo +3 za Letoniju (45:42).

Brazil, međutim, nije uspeo više od toga. Pali su u drugom delu utakmice, pa su Letonci trojkama slomili ritam svog protivnika i stigli su do istorijskog plasmana dalje.

Najefikasniji je bio Andrejs Gražulis, koji je ubacio 24 poena, Arturs Žagars je dodao 17, dok je Davis Bertans meč završio sa 14 poena.

Sa druge strane, Bruno Kaboklo je bio najbolji sa 20 poena, dok je Dos Santos upisao 14.

Letonci idu dalje, a nakon završetka meča Španije i Kanade će saznati i da li će dalje kao prvi, ili kao drugi iz grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading