NOVI ŠOK NA MUNDOBASKETU: Brazil i Jago posle DRAME savladali Kanadu - potpuni HAOS u grupi L!

Autor:

Sport

01.09.2023

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednje kolo će doneti pravu dramu u još jednoj grupi.

NOVI ŠOK NA MUNDOBASKETU: Brazil i Jago posle DRAME savladali Kanadu - potpuni HAOS u grupi L!

Foto: FIBA

Jago dos Santos

Košarkaška reprezentacija Brazila priredila je senzaciju u prvom kolu novoformirane grupe L na Mundobasketu, pošto su posle velike drame savladali selekciju Kanade, jednog od najvećeg favorita za zlato, rezultatom 69:65.

Ništa nije nagoveštavalo da će do ovog ishoda doći. Brazil, oslabljen neigranjem Raula Neta, nije mogao ništa da pogodi u prvom poluvremenu, pa su Kanađani sa velikih 35:27 otišlo na poluvreme.

Držali su izabranici Đordija Fernandesa prednost do samog kraja treće deonice, međutim, finišu se Brazil vratio i uneo neizvesnost u duel.

Unervozile su se NBA zvezde iz Kanade, nisu uspeli ništa da prbace kroz obruč, a Brazil je predvođen Jagom dos Santosom, novim košarkašem Crvene zvezde Meridianbet, u finišu stigao do prednosti, koju su zadržali u penal završnici i tako stigli do ogromne pobede.

Najefikasniji je u redovima selekcije iz Južne Amerike bio Bruno Kaboklo sa 19 poena i 13 skokova, a sjajan je bio i Dos Santos, sa osam poena i deset asistencija, ali sa nekim sjajnim potezima u završnici.

Sa druge strane, Šai Gildžus Aleksander je imao 23 poena, Lu Dort je dodao 17, ali je izostala pomoć ostatka ekipe.

Podsetimo, ranije tokom dana u ovoj grupi je odigran već jedan susret, a pobedu je odnela Letonija, koja je sa 74:69 porazila Španiju, pa je situacija sada jasna pred poslednje kolo. Sastaju se Kanada i Španija, odnosno Letonija i Brazil, a pobednici ova dva duela će obezbediti mesto u četvrtfinalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading