BRAZIL OBJAVIO SPISAK: Košarkaš Zvezde Meridianbet na Mundobasketu!

Autor:

Sport

22.08.2023

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan igrač crveno-belih izborio mesto na najjačoj košarkaškoj smotri.

BRAZIL OBJAVIO SPISAK: Košarkaš Zvezde Meridianbet na Mundobasketu!

Foto: fiba.com

Gustavo de Konti, selektor košarkaške reprezentacije Brazila, saopštio je konačan spisak od 12 igrača, koji će ovu zemlju predstavljati na Mundobasketu, koji počinje kroz tri dana.

U odnosu na početnu listu igrača, na kojoj je bilo 16 imena, De Konti je odlučio da otpiše četvoricu, a u pitanju su Didi Louzada, Rejnan Kamilo, Gabrijel Žau i Marsio Santos.

Na završnom spisku reprezentacije Brazila se nalaze sledeći igrači: Marselo Uertas, Jago Mateus, Raul Neto, Džordž de Paula, Vitor Benite, Giljerme Santos, Leonardo Majndl, Lukas Dijas, Bruno Kaboklo, Tim Soareš, Felipe dos Anjos i Kristijano Felisio.

De Konti je odlučio da na Mundobasket povede i Jaga dos Santosa, novog košarkaša Crvene zvezde Meridianbet, pa će tako crveno-beli imati trojicu predstavnika u Aziji, pošto će Majk Tobi igrati za Sloveniju, kao i Dejan Davidovac za Srbiju, osim ako iznenađujuće ne otpadne kao 13. igrač sa spiska Svetislava Pešića.

Brazilci su, inače, sjajno otpočeli pripremeza Mundobasket, pošto su upisali tri pobede protiv Južnog Sudana, Australije i Venecuele, nakon čega su usledili porazi protiv Italije i Srbije, u utakmici koju su "orlovi" rešili u svoju korist sa 89:85.

Podsetimo, Brazil će na Svetskom prvenstvu, koje traje od 25. avgusta do 10. spetembra, igrati u grupi G, zajedno sa Iranom, Španijom i Obalom Slonovače.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading