KANADA DOMINANTNO DO TREĆE POBEDE: Gildžus Aleksander UNIŠTIO Letonce!

Autor:

Sport

29.08.2023

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Đordija Fernandeza su stigli do novog trijumfa.

KANADA DOMINANTNO DO TREĆE POBEDE: Gildžus Aleksander UNIŠTIO Letonce!

Foto: FIBA

Šai Gildžus Aleksander

Košarkaška reprezentacija Kanade stigla je do treće pobede na Svetskom prvenstvu, pošto je savladala selekciju Letonije sa ubedljivih 101:75.

Nije sve izgledalo sjajno po Kanađane u prvom poluvremenu. Letonci su energiju iz utakmice sa Francuskom preneli i na meč sa današnjim rivalom, pa su u drugoj četvrtini imali i dvocifrenu prednost. Ipak, izabranici Đordija Fernandeza su se vratili do poluvremena, pa su na poluvreme otišli sa prednošću (43:42).

Uspevali su Letonci da pariraju početkom treće deonice, međutim, u finišu su popustili, i povratka više nije bilo. Kanađani su dodali gas, predvođeni maestralnim Šejem Gildžusom Aleksanderom, pa su bez ikakvih problema stigli do treće pobede i maksimalnog učinka u prvoj fazi Mundobasketa.

Upravo je Gildžus Aleksander bio najefikasniji pojedinac meča, pošto je ubacio 27 poena, a uz to je imao i po šest skokova i asistencija. Ar Džej Beret je dodao 22, dok je Keli Olinik stao na 15 ubačenih poena.

Sa druge strane, Andrejs Gražulis je bio najbolji sa 16 poena, Rodions Kurucs je dodao 14, dok je dvocifren bio i Arturs Žagars, sa 11 postgnutih poena.

Podsetimo, ranije je odigran već jedan susret u okviru trećeg kola u grupi H, a Francuska je teškom mukom pobedila Liban sa 85:79, i tako sebi obezbedila treće mesto u ovoj grupi, nešto čemu se sigurno nisu nadali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading