ŠPANCI U DRUGOJ FAZI MUNDOBASKETA: Brazil poklekao u poslednjoj četvrtini!

Autor:

Sport

28.08.2023

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Crvena furija" je upisala drugi trijumf na Svetskom prvenstvu.

ŠPANCI U DRUGOJ FAZI MUNDOBASKETA: Brazil poklekao u poslednjoj četvrtini!

Foto: Tanjug/AP

Usman Garuba

Košarkaška reprezentacija Španije upisala je novu pobedu na ovogodišnjem Mundobasketu, pošto je u drugom kolu G grupe savladala Brazil.

"Crvena furija" je slavila rezultatom 96:78 (21:22, 29:20, 14:17, 34:19).

Uvodna deonica bila je prilično ujednačena, a na kraju je pripala Brazilcima koji su imali pola koša prednosti (22:21) nakon deset minuta igre. Međutim, u drugoj četvrtini su Španci podigli nivo igre, pa su oni vodili na poluvremenu sa 50:42.

U trećem kvartalu se "karioke" nisu predavale, već su uspele da dođu do pet poena zaostatka (64:59) uoči poslednjih deset minuta. Ipak, u četvrtoj četvrtini su na parketu postojali samo Španci, koji su na kraju ostvarili i ubedljiv trijumf.

Santijago Aldama je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 15 poena, jedan manje je ubacio Vili Ernangomez, Huan Nunjez je dodao 13, dok je Alberto Dijaz imao 11.

Na drugoj strani je prednjačio Bruno Kaboklo sa 15 poena, a novi plejmejker Crvene zvezde Meridianbet Jago Dos Santos je ubacio 14.

Posle ovog meča, Španci su na čelu G grupe sa dve pobede, Brazil i Obala Slonovače imaju polovičan učinak, a Iran je doživeo dva poraza.

Standings provided by Sofascore

U poslednjem kolu Španija i Iran igraju meč bez rezultatskog značaja, dok će Brazil i Obala Slonovače u direktnom duelu odrediti ko ide u narednu fazu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading