POTPUNA DOMINACIJA AMERA: Grčka NEMOĆNA bez Janisa, novi trijumf za glavnog FAVORITA!

Autor:

Sport

28.08.2023

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovo su izabranici Stiva Kera bez problema upisali dva boda.

POTPUNA DOMINACIJA AMERA: Grčka NEMOĆNA bez Janisa, novi trijumf za glavnog FAVORITA!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Amerike

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država ostvarila je drugu uzastopnu pobedu na Mundobasketu, nadigravši ekipu Grčke rezultatom 109:81, u drugom kolu grupe C.

Pod vođstvom trenera Stiva Kera, američki tim je potvrdio svoj status favorita, pokazavši Grcima da bez Janisa Adetokumba, ali i ostalih igrača koji im nedostaju, nemaju šta da traže na ovom prvenstvu.

Praktično od samog početka meča, nije bilo sumnje u ishod ovog duela. Iako su Grci kratkotrajno imali prednost od 6:2 na startu, brzo su Amerikanci preuzeli kontrolu nad utakmicom. Već u drugoj četvrtini, rezultat na terenu jasno je ukazivao na njihovu dominaciju, dostižući maksimalnu prednost od +17 (42:25).

U drugom delu utakmice, situacija na terenu je dodatno otišla na stranu Sjedinjenih Američkih Država. S obzirom na već stečenu prednost, treneri su dali minutažu i rezervnim igračima, koji nisu dobili mnogo prilika na prethodnom meču.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bili su Ostin Rivs sa 15 poena, dok su i Branson i Entoni Edvards zabeležili po 13 poena. Sa druge strane, Jorgos Papajanis je predvodio ekipu sa 17 poena, dok je Rogvalopulos doprineo sa 14 poena.

U poslednjem kolu grupe C, koje je na programu za dva dana, Grčka će se sastati sa Novim Zelandom, u meču koji će odretiti ko će proći dalje iz grupe, dok će Amerikanci odraditi posao protiv selekcije Jordana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading