AMERI U DRUGOM POLUVREMENU SLOMILI OTPOR NOVOG ZELANDA: Glavni favorit slavio na otvaranju Mundobasketa!

Autor:

Sport

26.08.2023

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Stiva Kera ipak nisu stigli do stotke.

AMERI U DRUGOM POLUVREMENU SLOMILI OTPOR NOVOG ZELANDA: Glavni favorit slavio na otvaranju Mundobasketa!

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Amerike

Sjedinjene Američke Države, najjača selekcija na Mundobasketu, uspešno je odbranila svoj status favorita u meču protiv Novog Zelanda, savladavši ovu reprezentaciju rezultatom 99:72.

Videli smo veoma neizvesnu prvu deonicu, u kojoj je potpuni autsajder u ovom meču imao i prednost u većem delu iste. Neizvesno je bilo i u nastavku, Ameri su na poluvreme otišli sa tek nekoliko poena prednosti, ali su izabranici Stiva Kera u trećoj čevrtini srušili sve nade Novoh Zelanda da može da stigne do istorijskog iznenađenja na Svetskom prvenstvu.

Paolo Bankero je bio najefikasniji igrač u pobedničkom timu sa 21 poenom, dok je Entoni Edvards dodao pet poena manje. Pored toga, Džaren Džekson i Ostin Rivs su doprineli pobedi sa po 12 poena, dok je Tajris Haliburton postigao deset poena.

 

 

Na strani Novog Zelanda, Reuben Te Rangi je bio posebno istaknut sa 15 poena, dok su Fin Dilejni i Šej Ili dodali po 12 poena svaki. Takođe, dvocifren učinak imao je i Jani Vecel sa deset poena.

Naredno kolo, koje je na programu za dva dana, donosi veliki derbi grupe C, pošto će snage odmeriti selekcije Amerike i Grčke, dok će Novi Zeland prvu pobedu tražiti u meču protiv reprezentacije Jordana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading