SAZNAJEMO: Petrušev doživeo POVREDU protiv Kine - evo kakva je situacija sa krilnim centrom Srbije!

Autor:

Sport

26.08.2023

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitava nacija strepi nakon prvog duela na Mundobasketu.

SAZNAJEMO: Petrušev doživeo POVREDU protiv Kine - evo kakva je situacija sa krilnim centrom Srbije!

Foto: Starsport

Filip Petrušev

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je pobedu na otvaranju Svetskog prvenstva, pošto je sa 105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16) savladala reprezentaciju Kine.

Mučili su se "orlovi" na startu utakmice, imala je Kina 6:0 na početku meča, pa su se mnogi uplašili da neće biti lako. Držala se azijska selekcija do sredine prvog dela igre, ali više od toga nisu mogli.

Uspela je naša reprezentacija da upiše pobedu, ali nije moglo sve da prođe glatko. Naime, u drugoj deonici ove utakmice, Filip Petrušev je doživeo povredu. Sjajno je igrao naš krilni centar, upisao je čak osam poena za svega nekoliko minuta na terenu, ali je nakon jednog prodora nezgodno doskočio i ostao je da leži na parketu dvorane u Manili.

Foto: FIBA

Reprezentacija Srbije na prvenstvu sveta

Izveo je slobodna bacanja, ali nije mogao da ostane na terenu, sam je tražio izmenu, a meč nije završio na klupi, već na terapiji.

Ipak, kako saznaje portal "Republika", Filip Petrušev je dobro, povreda nije ozbiljnije prirode, pa će se vrlo verovatno košarkaš Filadelfija 76ersa vratiti u sastav uskoro, možda već i za sledeću utakmicu.

Naredni meč Srbija igra za dva dana, u ponedeljak 28. avgusta, a rival će od 14 časova biti selekcija Portorika. Sa druge strane, izabranici Aleksandra Đorđevića će se istog dana sastati sa Južnim Sudanom, u utakmici koja će biti presudna za obe reprezentacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading