SRBIJA NAPADA MEDALJU! Sve ide na ruku "orlovima"

Autor:

Sport

26.08.2023

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranicima Svetislava Pešića se otvara put

SRBIJA NAPADA MEDALJU! Sve ide na ruku "orlovima"

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije na dobrom je putu da osvoji medlju na Svetskom prvenstvu u Manili, ako se gledaju prošli rezultati. Naime, ukoliko se osvrnemo na istoriju naše reprezentacije nikada se nije desilo da naš tim više od osam godina bude bez medalje.

Ukoliko gledamo rezultate kada smo igrali pod imenom Jugoslavija osvajali smo medalje na svakom prvenstvu prvenstvu od 1963. Nije prošlo nijedno takmičenje, a da se naš tim nije popeo na pobedničko postolje. 

Otkako igramo pod imenom Srbija, nemamo medalju na svakom Svetskom prvenstvu, ali držimo neki kontinuitet. Tako da se desilo zasad samo na dva uzastopna takmičenja da nismo uspeli da se popnemo na pobedničko postolje, a to je bilo 2006. i 2010.

Zatim smo uspeli da slavimo na Mundobasketu 2014, a sledeće takmičenje će biti 2027. Što znači da, bi, ako se gleda istorija, naši momci bi trebalo da osvoje medalju i tako obraduju srpske navijače. 

Republika

Foto: Starsport

Bivši reprezentativac Saša Obradović

 

S ovom tvrdnjom se slaže i bivši reprezentativac Saša Obradović.
- Vidim da ima raznih komentara, ali to ništa ne mora da znači. I mi smo uzeli medalju kad smo bili totalni autsajderi. Mi smo košarkaška zemlja i verujem da ćemo nastaviti u tom ritmu - rekao je Obradović. 

 Naši momci danas počinju takmičenje protiv Kine, a u Grupi B sastaće se još sa Portotikom i Južnim Sudanom. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading