BANKERO PONIZIO "SVOJE" ITALIJANE: Ameri pokazali DOMINACIJU - o ovom potezu BRUJI čitav svet! (VIDEO)

Autor:

Sport

05.09.2023

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije morao ovako protiv selekcije za koju je mogao da nastupa.

BANKERO PONIZIO "SVOJE" ITALIJANE: Ameri pokazali DOMINACIJU - o ovom potezu BRUJI čitav svet! (VIDEO)

Foto: FIBA

Paolo Bankero

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država savladala je Italiju sa 100:63 i na taj način ih surovom partijom izbacila iz borbe za medalju na ovogodišnjem prvenstvu sveta.

Košarkaši Italije sami su krojili svoju sudbinu, ali im je sreća okrenula leđa. "Azuri" su pobedili Srbiju i sa prvog mesta I grupe otišli u četvrtfinale Mundobasketa verujući da će tako dobiti lakšeg protivnika Litvaniju. Međutim, baltička selekcija je savladala SAD i zauzela prvo mesto J grupe i uradila na "orlove", a nepobedive Italijane poslala na Amere.

Američki tim je demonstrirao svoju nadmoć nad Italijom tokom meča, pobedivši sa ogromnih 37 poena razlike, a ogromnu razliku su stekli već u prvoj deonici, što im je omogućilo da u nastavku meča vidimo nešto opušteniju Ameriku, što su potvrdili sa par atraktivnih poteza.

Posebno se istakao duel iz finiša treće deonice.Tada su, udvajanjem, Tajris Halibarton i Paolo Bankero oduzeli loptu na centru, a zatim su napravili haos. Haliburton je loptu probacio kroz noge, a zatim je nabacio Bankeru, koji inače ima italijanske korene, a ovaj ju je nemilosrdno zakucao u koš Azura.

Iako je bio sjajan potez u pitanju, ovo se brojnim ljubiteljima košarke nije svidelo, pogotovo što je postojala mogućnost da Bankero zaigra baš za Italijane, pa nije na "svojima" morao da pokazuje dominaciju.

Što se tiče izabranika Stiva Kera, oni su nakon Srbije postali novi učesnik polufinala, a tamo ih čeka bolji iz duela u kom se sastaju Nemačka i Letonija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading