FIBA ŽELI AMERIKU I KANADU U FINALU? Sudije napravile POTPUNI HAOS i poslale Slovence kući - da li isto čeka i Srbiju?!

Autor:

Sport

06.09.2023

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasno je da će puno komentara biti na račun trojice arbitara današnjeg susreta.

FIBA ŽELI AMERIKU I KANADU U FINALU? Sudije napravile POTPUNI HAOS i poslale Slovence kući - da li isto čeka i Srbiju?!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Kanade savladala je selekciju Slovenije sa 100:89, u poslednjem četvrtfinalnom meču na ovogodišnjem Mundobasketu.

Osim što su porazili Slovence, i tako izborili meč sa reprezentacijom Srbije u polufinalu, košarkaši Kanade su ovom pobedom poslali "orlove" na Olimpijske igre, koje se igraju u Parizu 2024. godine.

Gledali smo pravi spektakl u Manili, držali su se Slovenci, ali se čini da su u finišu ostali bez snage, što je Kanada iskoristila i obezbedila plasman dalje. Ipak, ne može, a da se ne primeti, da je ekipa Đordija Fernandeza imala veliku pomoć sudija.

Luka Dončić je, bez ikakve dileme, najveća zvezda Mundobasketa, ali danas nije imao nikakav kredit kod sudija. Izveo je samo sedam slobodnih bacanja, dok je Šai Gildžus Aleksander, prva zvezda Kanađana, čak 16 puta stao na liniju penala.

Tukli su Dončića svi redom, od Dilona Bruksa, preko Lu Dorta, do Dvajta Pauela na preuzimanju, ali su uglavnom sudije na te kontakte ostajale neme. Dončić je protestovao, žalio se arbitrima, loži u kojoj se nalaze FIBA zvaničnici, ali je u prvom poluvremenu napravio jednu, a u finišu meča i drugu tehničku grešku, zbog čega je isključen.

Iako je meč bio vrlo izjednačen što se kontakta tiče, Kanađani su čak 33 puta stali na liniju penala, realizovali su 27, dok su Slovenci imali 16/19. Razlika je tačno 11 pogođenih, baš onoliko kolika je i bila razlika na kraju meča.

Jasno je da bi FIBA verovatno najviše volela finale Amerike i Kanade, sada se i žreb namestio da odgovara tom scenariju, a navijači i igrači Srbije mogu samo da se nadaju da neće proći kao Slovenija danas. Što se čini malo verovatnim.

Podsetimo, polufinale je na programu u petak, od 10:45. Drugi par se igra istog dana od 14:40, a čine ga Amerika i Nemačka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading