VELIKI USPEH "ORLOVA": Srbija obezbedila PLASMAN na Olimpijske igre!

Autor:

Sport

06.09.2023

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan rezultat izabranika Svetislava Pešića.

VELIKI USPEH "ORLOVA": Srbija obezbedila PLASMAN na Olimpijske igre!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Kanade savladala je selekciju Slovenije sa 100:89, u poslednjem četvrtfinalnom meču na ovogodišnjem Mundobasketu.

Osim što su porazili Slovence, i tako izborili meč sa reprezentacijom Srbije u polufinalu, košarkaši Kanade su ovom pobedom poslali "orlove" na Olimpijske igre, koje se igraju u Parizu 2024. godine.

Sa ovogodišnjeg prvenstva sveta dve najbolje evropske selekcije su obezbeđivale pravo direktnog plasmana u Pariz, a pred susret četvrtfinala, bilo je jasno šta Srbiji treba da bi već posle četvrtfinala osigurala plasman na Igre.

Pre svega, trebalo je da porazimo Litvance, što smo i učinili, a kako su Nemačka i Litvanija činile jedan par, bilo je jasno da će i odatle ekipa sa Starog kontinenta osigurati plasman na najveću sportsku smotru.

Amerikanci su odradili posao protiv Italijana, a da bi Srbija i Nemačka otišle na Olimpijske igre, bilo je potrebno da Kanada savlada Slovence. To su i uradili, pa ćemo tako naše košarkaše gledati sledeće godine u Parizu.

Osim Srbije i Nemačke, na Igrama ćemo videti i Francusku, koja je domaćin, kao i Australiju, Japan, Amerika, odnosno Južni Sudan, dok ćemo ostale ekipe dobiti nakon kvalifikacionih turnira.

Podsetimo, Srbija će u petak igrati polufinale Mundobasketa protiv Kanade, dok će drugi par činiti Amerika i Nemačka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading