"ORLOVI" NE LETE KROZ PAKAO: Konačno lepe vesti, nećemo morati da strepimo

Autor:

Sport

06.09.2023

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pešićevi izabranici našli su se u odabranom društvu.

"ORLOVI" NE LETE KROZ PAKAO: Konačno lepe vesti, nećemo morati da strepimo

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u petak (10.45) u polufinalu Svetskog prvenstva protiv Kanade, što je postalo jasno kada je severnoamerička selekcija savladala u četvrtfinalu Sloveniju sa 100:89. Tim trijumfom "orlovi" su ostvarili jedan od dva primarna cilja u Manili jer su odleteli na Olimpijske igre u Parizu 2024. kao jedna od dve najbolje rangirane selekcije sa Mundobasketa.

Tako će izabranici Svetislava Pešića posle, propuštanja OI u Tokiju, ponovo nastupiti na najvećoj sportskoj smotri u istoriji i pokušati da odu korak dalje nego u Riju gde su 2016. osvojili srebro, dakle do samog kraja i zlata. Uspeh u Manili još je veći ako se zna da za Srbiju nije igrao NBA šampion Nikola Jokić, pa su momci dokazali da ne pobeđuje pojedinac već tim.

Foto: fiba.com

Litvanci će morati da se preznoje za olimpijsku vizu

Koliko je direktan plasman na OI 2024 značajan potvrđuje to što je uz Srbiji do sada tek osam selekcija overilo vizu za put u Pariz. Uz nas su to još uradili naši protivnici u polufinalu Kanađani, drugi polufinalisti SP Nemačka i SAD, Australija kao najbolja u Okeaniji, Južni  Sudan kao najbolja selekcija na SP iz Afrike, te Japan kao najbolji u Aziji i Francuska kao domaćim Olimpijskih igara.

Svi ostali moraće u dodatne kvalifikacije, a tu će biti pravi pakao. Dovoljno je reći da će ih samo iz Evrope igrati Slovenija, Litvanija, Letonija, Španija, Italija, Grčka i Crna Gora, ali i  jake selekcije sa drugih kontinenata poput Brazila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading