NEZAPAMĆENA DRAMA U DŽAKARTI: Kanada se VRATILA IZ MRTVIH i izbacila Španiju sa Mundobasketa!

Autor:

Sport

03.09.2023

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je napeto do poslednje sekunde.

NEZAPAMĆENA DRAMA U DŽAKARTI: Kanada se VRATILA IZ MRTVIH i izbacila Španiju sa Mundobasketa!

Foto: FIBA

Šai Gildžus Aleksander

Košarkaška reprezentacija Kanade plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u košarci, pošto su sa 88:85 savladali selekciju Španije.

Na taj način su izabranici Đordija Fernandeza uspeli da izbore plasman u narednu fazu, dok je prvak sveta završio takmičenje već u drugoj fazi.

Španija, koja je pre četiri godine osvojila titulu svetskog šampiona, ušla je u poslednju četvrtinu sa vođstvom od 73:61. Međutim, Kanada je uspela da poslednju četvrtinu dobije rezultatom 27:12 i da izbori plasman među osam najboljih selekcija na SP.

 Najefikasniji u selekciji Kanade bio je Šej Gildžes-Aleksander sa 30 poena, dok je Dilon Bruks dodao 22. U reprezentaciji Španije najbolji je bio Vili Ernangomez sa 25 poena, dok je Santjago Aldama ubacio 20.

Kanada je osvojila prvo mesto u grupi sa devet bodova, koliko ima i drugoplasirana Letonija, koja je nešto ranije porazila Brazil i tako ga izbacila sa prvenstva sveta.

Kanada će u četvrtfinalu SP u sredu igrati sa Slovenijom, dok će se Nemačka sastati sa Letonijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading