PRVO VELIKO IZNENAĐENJE NA SP: Italija se RASPALA, Dominikanska Republika stigla do VELIKE POBEDE!

Autor:

Sport

27.08.2023

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Azure" je potpuno izdao šut.

PRVO VELIKO IZNENAĐENJE NA SP: Italija se RASPALA, Dominikanska Republika stigla do VELIKE POBEDE!

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Dominikanske Republike

Košarkaška reprezentacija Dominikanske Republike stigla je do velikog trijumfa u meču drugog kola grupe B na Svetskom prvenstvu, pošto je sa 87:82 savladala selekciju Italije.

Na taj način su izabranici Nestora Garsije stigli do druge pobede na Mundobasketu, što ih stavlja u odličnu poziciju pred nastavak šampionata, dok su Italijani upisali prvi poraz i tako sebi zakomplikovali put do četvrtfinala, što je sigurno bio cilj "Azura".

A nije delovalo da će se ovako završiti kada su Italijani stigli do 12:0 na početku meča. Ipak, njihov rival se postepeno vraćao u život, a izabranici Đanmarka Poceka su ušli u nepotrebnu nervozu, koju im je njihov trener stvorio.

Poceko je dobio jednu tehničku, zatim još jednu u finišu prvog dela igre, a Dominikanska Republika se u potpunosti vratila i smanjila na svega 39:38 pred poluvreme.

 

 

U nastavku, postojao je samo jedan tim. Sipali su izabranici Nestora Garsije sa svih strana, Italijane je u potpunosti izdao šut, nisu imali veru u sebe, pa je Dominikanska Republika imala i gotovo 20 razlike u jednom delu četvrte četvrtine.

Uspeli su "Azuri" da malo smanje u finišu meča, čak u jednom trenutku i priprete, ali snage za preokret nisu imali, pa Karl Entoni Tauns i drugovi stižu do velike pobede.

Upravo je Tauns bio najefikasniji sa 24 poena i 11 skokova, a isti broj poena je dodao i Andres Feliz. Sa druge strane, Spisu je ubacio 17, dok je Fontekio stao na 13 ubačenih poena.

U trećem kolu, koje je na programu za dva dana, Italijani će igrati sa Filipinima, dok će Dominikanska Republika protiv Angole juriti treću pobedu na Mundobasketu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading