DRAMA U MANILI! Filipini ispisali ISTORIJU Mundobasketa, a onda ZAPLAKALI! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.08.2023

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neizvetan meč u Koliseum areni.

DRAMA U MANILI! Filipini ispisali ISTORIJU Mundobasketa, a onda ZAPLAKALI! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Filipina poražena je od selekcije Dominikanske Republike rezultatom 81:87 (18:22, 24:20, 22:24, 17:21) u prvom kolu A grupe Svetskog prvenstva u Manili.

Nezapamćena drama vladala je tokom cele utakmice, a domaćin je poklekao posle velike borbe u finišu susreta, kada su Dominikanci serijom 5:0 pobegli na 86:79 i praktično rešili sve dileme.

Inače, na ovom meču ispisana je istorija, pošto je utakmici Filipini - Dominikanska Republika u Manili prisustvovalo je 38.115 navijača, što je novi rekord kad su u pitanju Svetska prvenstva u košarci. Apsolutni rekord, ipak, drži jedna korejska grupa, koja je četiri večeri zaredom svirala u istoj dvorani, a na spektaklu je svake noći bilo 90.000 fanova.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Svetske košarkaške federacije (FIBA) u "Filipini Areni" danas se našlo 38.115 navijača, čime je i zvanično postavljen novi rekord po broju navijača na nekoj utakmici Mundobasketa.

Prethodni rekord po broju navijača postavljen je 1994. godine na šampionatu sveta u Kanadi, u finalu između Sjedinjenih Država i Rusije, kom je prisustvovalo 32.616 navijača.

Očekuje se da novi rekord postavljen danas bude ponovo oboren bar još jednom do kraja Mundobasketa, pogotovo ako se selekcija Filipina plasira u drugu fazu takmičenja.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Karl Entoni Tauns, prva zvezda Dominikanske Republike i najbolji igrač Minesote Timbervulfs je meč završio s 26 poena, osam manje dodao je Viktor Liz, a dvocifren je bio i Andres Liz koji je dao 12 koševa.

Najefikasniji igrač meča je Džordan Klarkson, koji je ubacio 28 poena, June Maj Fajardo je dao 16 koševa, a Dvajt Ramos tri manje.

U prvoj utakmici ove grupe Italija je savladala Angolu rezultatom 81:67.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading