DONČIĆ SE IGRAO KOŠARKE: Slovenija se mučila, pa SRUŠILA Venecuelu na startu SP!

Autor:

Sport

26.08.2023

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna partija košarkaša Dalas Maveriksa.

DONČIĆ SE IGRAO KOŠARKE: Slovenija se mučila, pa SRUŠILA Venecuelu na startu SP!

Foto: FIBA

Luka Dončić

Reprezentacija Slovenije je započela svoj put na Mundobasketu u grupi F impresivnom pobedom nad Venecuelom, rezultatom 100:85, uz sjajnu partiju koje je pružio Luka Dončić.

Iako je na početku utakmice delovalo da će Venecuela biti dostojan protivnik šampionima Evrope iz 2017. godine, Slovenija je uspela da se izdigne i obezbedi ubedljivu pobedu.

Prva četvrtina je protekla uz uzbudljivu igru i sjajne poteze sa obe strane terena. Venecuela je impresionirala postigavši čak devet trojki tokom prve deonice, što je rezultiralo vođstvom od 33:31 u korist selekcije iz Južne Amerike. Međutim, Slovenija je uspela da se konsoliduje i preokrene situaciju.

Luka Dončić je bio heroj utakmice, postigavši čak 37 poena, uz sedam skokova i šest asistencija. Njegova izvanredna igra je bila ključna za preokret i konačnu pobedu Slovenije. Pridružio mu se i novi košarkaš Crvene zvezde Meridianbet, Majk Tobi, koji je doprineo sa 21 poenom, dok je Klemen Prepelič dodao još 18 poena.

Sa druge strane, Soho je bio najefikasniji igrač kod poražene ekipe sa 16 poena, dok je Zamora doprineo sa 12 poena. 

Slovenija će se u narednoj rundi suočiti sa Gruzijom, dok će Venecuela odmeriti snage sa Zelenortskim Ostrvima, u utakmici dve ekipe koje su upisale poraze na startu, pa je jasno da će poraženi iz tog duela i zvanično biti otpisan sa ovog šampionata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading