NESTVARNA ZAVRŠNICA U GRUPI B: Portoriko sa IVICE AMBISA do pobede, košarkaši Južnog Sudana OSTALI U ŠOKU! (VIDEO)

Autor:

Sport

26.08.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan meč drugog dana programa na Mundobasketu.

NESTVARNA ZAVRŠNICA U GRUPI B: Portoriko sa IVICE AMBISA do pobede, košarkaši Južnog Sudana OSTALI U ŠOKU! (VIDEO)

Foto: FIBA

Reprezentativci Južnog Sudana

Košarkaška reprezentacija Portorika savladala je Južni Sudan nakon produžetka u prvom kolu B grupe Mundobasketa u Manili rezultatom 101:96.

Videli smo spektakl, izuzetno zanimljiv meč, u kom je Južni Sudan imao prednost u većem delu meča. Ipak, u finišu se Portoriko vratio u potpunosti, a imao je i +3 (82:79) na 12 sekundi do kraja, Ipak, afrička selekcija pogađa trojku za izjednačenje, a onda je usledio potpuni haos.

Voters je pretrčao ceo teren, šutnuo za pobedu, promašio sve, ali je loptu uhvatio Romero, koji je fauliran u poslednjoj sekundi meča. Imao je krilni centar dva slobodna bacanja za pobedu na 0,3 sekunde do kraja, ali je promašio oba, tako da se otišlo u produžetak.

Delovalo je da će to uticati na Portorikance, da će se slomiti pred dodatnih pet minuta, ali to nije bio slučaj. Ova selekcija je odigrala mnogo bolje u produžetku, pa je na kraju došla do pobede sa 101:96, ostavivši košarkaše Južnog Sudana u potpunom šoku i bez trijumfa na svom debiju na prvenstvima sveta.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Tompson koji je postigao 21 poen. Sa druge strane, Džons je postigao čak 38 za Južni Sudan ali to nije bilo dovoljno.

Podsetimo, u drugoj utakmici prvog kola u grupi B sastaće se selekcije Srbije i Kine, a taj meč možete pratiti u live blogu na našem portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading