ODRŽANA SVETSKA ŠKOLARIJADA U BRAZILU! Tanasković: Utisci su sjajni, bravo za Mitrovčanke!

Autor:

Sport

25.08.2023

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski školarci, gde god da se pojave na sportskim takmičenjima beleže sjajne rezultate.

ODRŽANA SVETSKA ŠKOLARIJADA U BRAZILU! Tanasković: Utisci su sjajni, bravo za Mitrovčanke!

Foto: ISF

Tako je bilo na svetskoj Školarijadi u Brazilu, gde smo imali predstavnike u basketu 3 na 3 i stonom tenisu. Devojčice iz Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" (Sremska Mitrovica) osvojile su bronzanu medalju u basketu.

Do medalje su stigle sjajnim partijama. Zabeležile su čak pet pobeda do utakmice za treće mesto, protiv domaćina. U totalno neizvesnoj završnici, meč je rešen u poslednjim sekundama, sjajnim košem Srpkinja (12:10).

Foto: ISF

 

Brazilkama je preostali samo da ostanu da leže na terenu Olimpijskog kompleksa u Rio de Žaneiru, a našim devojkama da uz srpsku zastavu proslave bronzanu medalju. Koš naše Irine Andrijašević, vrteo se i na nekoliko domaćih televizija, koje su bile sigurne u pobedu Brazilki.

Za Srbiju su nastupile Irina Andrijašević, Teodora Milošević, Nikolina Popović i Anja Bojković. Sa klupe ih je vodio nastavnik Dejana Kozeljac.

Blizu medalju su bili mladi Čačani iz OŠ Vuk Karadžić. U grupi su ubedljivo pobedili Kinu i Meksiko, ali su u četvrtfinalu neočekivano zaustavljeni od Rumunije.

Republika

Foto: ISF

 

- Utisci su sjajni. Organizacija odlična, uz sport bilo je sjajno gledati Veče nacija i Kulturni dan. Naši su dobili ovacije kada su na predstavljaju počeli da igraju srpsko kolo. Bravo za Mitrovčanke, svi kažu da su bile u najtežoj grupi. Pokazale su kako se bori za svoju školu, grad i državu. Veliko iskustvo za sve učesnike. Imali su i sjajna druženja i poseta plažama, koje će pamtiti. Hvala Vladi Srbiji i Ministarstvu sporta, koji podržavaju programe Saveza za školski sport. Bez njihove pomoći ovo ne bi mogli sprovesti. Idemo dalje. Dobili smo ponudu da Beograd do kraja godine bude domaćin Izvršnog odbora Svetske federacije školskog sporta (ISF) - istakao je predsednik Saveza za školski sport Srbije, Željko Tanasković.

Foto: ISF

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading