PEŠIĆEVA PORUKA PRED PUT U KINU: "Igrači slušaju, ali ne čuju dobro"!

Autor:

Sport

17.08.2023

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Imali smo uspešne pripreme da se napravi timska atmosfera", kaže selektor košarkaša.

PEŠIĆEVA PORUKA PRED PUT U KINU: "Igrači slušaju, ali ne čuju dobro"!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Košarkaška reprezentacija Srbije otuptovala je u Kinu gde nastavlja pripreme za Svetsko prvenstvo na Filipinima, Japanu i Indoneziji, koje se održava od 25. avgusta do 10. septembra.

"Orlovi" su prethodno u utorak napravili sjajnu uvertiru pošto su u Beogradskoj areni ubedljivo savladali Portoriko (110:75), koji će im uz Kinu i Južni Sudan biti rival u okviru grupne faze Mundobasketa.

Prethodno će tim selektora Svetislava Pešića na turniru u Šenženu odmeriti snage upravo s Kinom, odnosno sa Brazilom u generalnoj probi.

- Imali smo uspešne pripreme da se napravi timska atmosfera, a desilo se puno stvari koje su nas poremetile i uvek na to gledamo šta možemo pozitivno da izvučemo. Malo je vremena, mi smo nova ekipa potpuno i naš glavni zadatak je bio da pokušamo da napravimo što bolju timsku hemiju i pre tokom i posle treninga i igrači su se našli, imaju dobru komunikaciju i mi se trudimo da im pomognemo. Među osobljem je fina kohezija, takođe nam fali vremena, uigravanje kroz pripreme nije dovoljno, favoriti već godinama igraju zajedno i mi imamo druge kvalitete, želju za dokazivanjem. Dobro smo radili - rekao je Pešić.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Aleksa Avramović

Osim odustajanja Jokića, Micića, Kalinića, Srbija je u tokom priprema imala dosta problema sa povredama.

- To je svake godine tako. Ništa bitno i novo se ne dešava. Sezona je naporna, dugačka, kako za igrače koji igraju za našu reprezentaciju, tako i za ostale. Dolaze povrede, igrači nemaju dovoljno vremena da se regenerišu. Stalno pokušavamo da objasnimo onima kojima treba da se objasni. Oni slušaju, ali ne čuju dobro. Uvek ima nešto što je važnije od zdravstvenog statusa igrača - naglasio je popularni Kari.

Pre odlaska u Kinu sa Pešićevog spiska od 13 igrača za SP otpali su Nikola Topić i Dušan Beslać.

- Mi smo to uradili u moje vreme kada sam bio selektor 2001. i 2002. godine, kada smo išli za Istanbul i Indijanapolis. Dugačak je put. Kratke su pripreme, ne radi se samo o povredama, radi se o ostalim potrebama, konkretno igre. Svi su koncentrisani, spremni da preuzmu odgovornost. Ono što je najvažnije, spremni su da se stave u službu ekipe. Idemo sa 13 igrača, nadam se da nije baksuzan broj, da će nam biti od pomoći na drugoj strani, ali bože moj - zaključio je selektor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading