PEŠIĆEVI "ORLOVI" POLEĆU KA MUNDOBASKETU! Srbija čeka Portoriko u GROTLU Arene! Navijači spremaju ISPRAĆAJ na Svetsko prvenstvo!

Autor:

Sport

16.08.2023

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativci odradiće poslednju proveru pred odlazak na Šampionat sveta u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

PEŠIĆEVI "ORLOVI" POLEĆU KA MUNDOBASKETU! Srbija čeka Portoriko u GROTLU Arene! Navijači spremaju ISPRAĆAJ na Svetsko prvenstvo!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović

Do početka Mundobasketa, izabranici Svetislava Pešića odigraće još tri pripremne utakmice, a prva i poslednja pred beogradskom publikom je večeras (19 časova) u "Štark areni" protiv Portorika.

Još deset dana ostalo je do premijernog duela srpske selekcije na Mundobasketu protiv reprezentacije Kine, a zanimljivo je da će Portorikanci biti rival "orlovima" i u grupnoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu.

Zato se očekuje da večerašnja utakmica u Beogradu bude po svoj prilici, pomalo, taktički zatvorena od strane oba selektora:

- Još jedna u nizu pripremnih utakmica koju moramo da iskoristimo na najbolji mogući način. Znamo šta je naš cilj, da se što bolje pripremimo za Svetsko prvenstvo, da se kroz ove utakmice i treninge što bolje uigravamo i budemo najbolji kada bude najpotrebnije, a to je Svetsko prvenstvo. Sledi potom turnir u Kini, a nakon toga Manila. Sve ove utakmice više služe kao treninzi. Sigurno nećemo izgledati najbolje i najlepše i igrati košarku kakvu želimo, ali treba da rastemo iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening i budemo najbolji u Manili - rekao je reprezentativac Srbije Ognjen Dobrić.

Foto: www.fiba.basketball

 

Centar „orlova“ Filip Petrušev predstavljaće jednu od najvećih uzdanica Pešićeve ekipe:

- Odlično smo radili, momci su uložili sav mogući entuzijazam uz dobru koncentraciju. Puno smo razgovarali, naravno, fali nam još finalizacija svega ovoga što je prošlo kroz trening. Odigrali smo četiri utakmice do sada, to je bilo po meni dosta dobro za ovu fazu priprema. Sada nas očekuju još tri utakmice. Protiv Portorika ovde u Štark areni očekujemo da nas malo publika podrži, da nam da vetar u leđa, da nam pomogne da budemo još bolji. Ova utakmica nam puno znači jer je Portoriko ekipa koja igra sasvim drugačije u odnosu na evropske ekipe. S puno kontranapada, uz naravno zonsku odbranu. To je nešto što nama treba da bismo se pripremili za Svetsko prvenstvo. U Šendženu ćemo odigrati još dve utakmice, to će nam koristiti i za vremensku adaptaciju i nadam se da posle idemo za Manilu - istakao je bivši košarkaš Crvene zvezde Meridianbet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading