BIVŠI REPREZENTATIVAC "PLJUNUO" NA PEŠIĆA: Mi smo "indijanci kao nacija" - NE ZNAM ŠTA OČEKUJEMO!

Autor:

Sport

15.08.2023

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oštre reči na račun selektora "orlova".

BIVŠI REPREZENTATIVAC "PLJUNUO" NA PEŠIĆA: Mi smo "indijanci kao nacija" - NE ZNAM ŠTA OČEKUJEMO!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Košarkašku reprezentaciju Srbije uskoro čeka nastup na prvenstvu sveta u košarci, koje se od 25. avgusta do 10. septembra igra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Naše momke će, baš kao i na prošlogodišnjem prvenstvu Evrope, predvoditi Svetislav Pešić, legendarni trener, koji je već beležio uspehe sa našom reprezentacijom, poput zlata na SP 2002. godine.

Ipak, nisu svi bili za dolazak Pešića, a jedan od onih koji se protivio jeste i Duško Savanović, bivši reprezentativac Srbije, koji je 2021. godine dao izjavu za portal "Republika".

Pešić je dokazan trener, kako na srpskoj i jugoslovenskoj, tako i na evropskoj i svetskoj sceni. On je stari vuk i iz njegovog ugla nalazi se u najboljim godinama, jer više ne mora da juri neku klupsku karijeru. Očekujem da bi mogao da posloži stvari i napravi rezultat. Sa druge strane, meni je nepojmljivo da mi u 2021. godni dovodimo čoveka od 65 godina na mesto selektora, ja ne znam da li se mi lažemo da smo zemlja košarke. Ne morate da se složite sa mnom, ali ovo je jezivo. Ej, ljudi, mi smo indijanci kao nacija. Mi zovemo čoveka od 65 godina da nam donese rezultat, kako šansu nikome ne damo više od šest meseci ili godinu dana. Došao Kokoškov, oteran, nije zadovoljio. Stvarno ne znam šta mi jurimo - rekao je tada Savanović.

Foto: Starsport

Duško Savanović, bivši košarkaš

"Orlovi" se nisu proslavili na prošlom prvenstvu, pošto su na Eurobasketu poraženi u osmini finala od Italije, a ako na predstojećem šampionatu sveta ne ostvare bolji rezultat, treba očekivati i da to bude poslednji turnir sa Pešićem na klupi.

Podsetimo, Srbija je dobro prošla na žrebu, pa će igrati u B grupi, zajedno sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading